Magyar indulók az ISWA kisfilm pályázatán

Magyar indulók az ISWA kisfilm pályázatán

ISWA Video Award 2015A hulladékos témájú nemzetközi pályázaton három magyar filmes – Fonth Eszter, Bán Balázs és Simó Szabolcs – is megméreti magát azok közül, akik a mi, azaz az OKTF NHI Filmpályázatán is részt vettek. Izguljunk értük együtt! 🙂

A Nemzetközi Köztisztasági Szervezet (ISWA, azaz International Solid Waste Association) egy a fenntarthatóság és a hulladékgazdálkodás fejlesztéséért világszerte tevékenykedő nemzetközi szakmai szervezet, amelynek Magyarország is tagja. Mondhatni, az ISWA a legnagyobb ilyen szervezet a világon, és többek között a hulladékgazdálkodáshoz kapcsolódó oktatással, neveléssel, szemléletformálással is foglalkozik.

ISWA Video Award 2015Idén is meghirdette kisfilm pályázatát, amelyre hulladékkal kapcsolatos témát feldolgozó, maximum 80 másodperc hosszú, eredeti, kreatív alkotásokat várnak 18 év feletti egyéni alkotóktól. A filmesek küldhetnek be dokumentumfilm, fikció, animáció jellegű munkákat, vagy akár ezek kombinációit. A legjobb pályamunka készítője 1500, a második legjobb alkotás készítője 750 eurós pénzjutalomban részesül.

Bán Balázs, a Comenius Filmműhely alkotója a Green Belt című munkáját küldte be az ISWA kisfilm pályázatára.

Green Belt from Balázs Bán on Vimeo.

Simó Szabolcs a do NOT waste! című munkájával nevezett a megmérettetésre.

Fonth Eszter pedig két filmjét is nevezte a pályázatra, a Palackpostát (Message in a bottle) és a Lélekdokit (Therapist).

Az ISWA Video Award díjkiosztó gálát 2014-ben az ISWA Világkongresszuson tartották szeptemberben Sao Pauloban. A tavalyi nyertes filmeket itt találod.

Szurkoljunk idén együtt a magyar indulóknak! 🙂

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.