Legyél tudós környezetvédő vagy a környezetvédelem tudósa!

Legyél tudós környezetvédő vagy a környezetvédelem tudósa!

Természettudós gyerekek Föld NapjaHogyan tudsz otthon energiát megspórolni? Hogyan vizsgálják a kutatók az agyi elektromos működést? Milyen kísérleti elrendezést alkalmaznak a Nemzetközi Űrállomáson? Megtudhatod, ha eljössz A Föld Napja – IV. Tudományfesztiválra április 24-én és 25-én a Múzeumkertbe!

herman_ottoA Herman Ottó Emlékév keretében megszervezett esemény látványos, interaktív, gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt szóló programjainak megrendezéséből egyetemek, főiskolák, kutatóközpontok, országos szakmai szervezetek, nemzeti parkok, cégek és egyesületek veszik ki a részüket.

A cél közös: élményeken, tapasztalatokon keresztül tanítani és kinyitni egy olyan gondolkodás- és szemléletmód kapuját, amelynek segítségével az egyes ember is jobban óvja a környezetét, és a lehetőségeihez mérten tesz azért, hogy kevésbé szennyezze és zsákmányolja ki a Földet. Hiszen tudjuk: a Földet nem szüleinktől örököltük, hanem gyermekeinktől kaptuk kölcsön. 🙂

Fold_napja_szelektivDe visszatérve a programra… Április 24-én és április 25-én délelőtt 9 és este 6 óra között lesz mamutsimogató, megnyitja kapuit a Maci Kórház, a résztvevők izgalmas kémiai és fizikai kísérleteknek lehetnek szemtanúi és kipróbálhatják például a szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő játékparkban a mobil és szelektív csúszkát.

A látogatók vezethetnek egy sűrített levegővel hajtott háromkerekű járművet (azaz pneumobilt), vizsgálhatnak méheket mikroszkóp alatt és egészen közelről láthatják, hogy működik egy valódi drón.

Ha nem szeretnél ezekről lemaradni, gyere el A Föld Napja – IV. Tudományfesztiválra és legyél tudós környezetvédő vagy a környezetvédelem tudósa! 🙂

Kép: mnvh.eu

további cikkek

Nekünk pár másodperc, a környezetnek akár ezer év: Hogyan lesz a hulladékból szemét? hírek
Ismét indul a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akció hírek
Európai Hulladékcsökkentési Hét 2023: Itt vannak az eredmények! hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.