Legjobb kiállítók a Fenntarthatósági Napon

Legjobb kiállítók a Fenntarthatósági Napon

FN7 kiállítókA Felelős Gaszrohőst, a Kórházpedagógusok Egyesületét és a Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. standját ítélték a legjobbnak a látogatók a Millenáris Parkban megtartott idei Fenntarthatósági Napon (FN7). Az első három helyezettet összesen 50 kiállító közül választotta ki a közönség szeptember 27-én.

A kiállítók célja az volt, hogy bemutassák, milyen praktikákkal és kreatív ötletekkel lehet egyszerűen környezettudatosabban, társadalmilag felelősebben élni a mindennapjainkat.

FN7 - Felelős GasztrohősA Felelős Gasztrohős az Ökológiai Evolúció Alapítvány kezdeményezése, amelynek célja, hogy a felelős döntéseket ösztönözze az étkezés kapcsán akár otthon, akár vendéglőben vagy étteremben történik.

A projekt keretében összegyűjtötték azokat a zöld éttermeket, amelyek felelősen végzik a tevékenységüket a kínálat és beszerzés, a hulladékkezelés, a higiénia, az energia- és vízhatékonyság, valamint a társadalom szempontjából. Tanácsokat és tippeket adnak arra, hogyan tehetjük “zöldebbé”, azaz energiatakarékosabbá és még inkább környezetbaráttá saját háztartásunkat a bevásárlás, sütés-főzés, tárolás, az élelmiszer hulladék keletkezésének megelőzése és kezelése, valamint a tisztítás segítségével, illetve azon keresztül. A Felelős Gasztrohős már tavaly is sikert aratott: az FN6-on a második legjobb kiállítónak választotta meg a közönség.

FN7 - Kórházpedagógusok EgyesületeA Kórházpedagógusok Egyesülete egy országos szervezet. A tagjai olyan elhivatott pedagógusok, akik az ország nagyvárosaiban gyermekklinikákon és kórházakban tanítanak, játszanak, alkotnak a beteg gyermekekkel. Céljuk az ország kórházpedagógusainak összefogása és képzése, a beteg gyermekek életminőségének javítása érdekében.

Kiemelkedően fontosnak tartják a tumoros, a vérképzőszervi megbetegedésben szenvedő, a dializált vesebeteg és az immunbeteg gyermekek oktatását, integrálását megszokott környezetükbe – ezzel is biztosítva esélyegyenlőségüket egészséges társaikhoz képest.

A kis betegeknek kézműves és művészetterápiás foglalkozásokat tartanak, ami azért nagyon fontos, mert az alkotás öröm a gyermekek számára, oldja a feszültséget, sikerélményhez juttatja őket és segíti a gyógyulás folyamatát.

FN7 - STKH Kft.Az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. több évtizede nyújt szolgáltatásokat Sopronban és környékén. Fő tevékenységük a minél magasabb színvonalú kommunális hulladékgyűjtés, folyamatosan szem előtt tartva a környezetvédelmi szempontokat. Emellett végeznek szelektív hulladékgyűjtést, bonyolítanak lakossági lomtalanítást, szerveznek elektronikai és zöldhulladék gyűjtést, valamint átvesznek veszélyes hulladékot is.

Mindezek mellett folyamatosan komoly részt vállalnak a társadalmi szemléletformálásból, a környezettudatos gondolkodás népszerűsítéséből. Aktuális programjuk a Zöld Mindentudás Egyeteme, ahol a soproni témák „zöld” szemléletű megközelítése adja az előadások gerincét, miközben nagy hangsúlyt fektetnek a modern életünk és a hagyományos értékek közötti átjárhatóság bemutatására. A résztvevők fényképes leckekönyvet kapnak, a hallottakból vizsgázhatnak és közöttük a tanév zárásakor egy kerékpárt is kisorsolnak.

Az FN7 keretében kapott elismeréshez mi magunk is szívből gratulálunk! 🙂

további cikkek

Nekünk pár másodperc, a környezetnek akár ezer év: Hogyan lesz a hulladékból szemét? hírek
Ismét indul a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akció hírek
Európai Hulladékcsökkentési Hét 2023: Itt vannak az eredmények! hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.