Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány: Gondoskodásból Jeles!

Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány: Gondoskodásból Jeles!

gondoskodasból jeles - Lakótelepi Gyermekekért AlapítványGyermekek környezeti nevelését tűzte zászlajára a kecskeméti Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány, amely 3 éve foglalkozik kiemelten a témával. Tevékenységük során elsősorban a belső motiváció kialakítására helyezik a hangsúlyt, hiszen azon keresztül érhető el, hogy a valódi értékeket tisztelő, azok védelmében cselekvő, tudatos életformájú fiatalokat neveljünk.

„Gondoskodásból Jeles!” karitatív programjuk keretében több éven át szerveztek műanyag kupak- és hasznos műanyag hulladékgyűjtési akciót Gyűjts szelektíven, élj gondoskodasból jeles 2 - Lakótelepi Gyermekekért Alapítványsportosan! címmel, és hirdettek a háztartásokban keletkező csomagolási fémhulladék gyűjtését célzó programot Gyűjts szelektíven, bringázz biztonságosan! elnevezéssel.

Mindkét kezdeményezésbe bölcsődéket, óvodákat, általános- és középiskolákat vontak be, valamint a gyerekeken és a pedagógusokon kívül mozgósították a szülőket is. Különböző cselekvésre ösztönző interaktív, a családok bevonását lehetővé tevő ismeretterjesztő programokat és foglalkozásokat is szerveztek. Az alapítvány eddig majd 40 intézményen keresztül, közel 9 ezer gyermekkel került kapcsolatba.

Nagytakarítással a Környezetvédelemért

Október 16-17-én a Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvár Széchenyivárosi gondoskodasból jeles_3 - Lakótelepi Gyermekekért AlapítványFiókkönyvtárában Jászfalvi Norbert könyvtárvezető közreműködésével szervezett programot diákoknak. A környezetvédelemmel és hulladékcsökkentéssel kapcsolatos foglalkozást Szamler László kurátor tartotta a gyerekeknek.

A Gondoskodásból Jeles – Nagytakarítással a Környezetvédelemért című akció keretében a Lánchíd Utcai Általános Iskola és a Móra Ferenc Általános Iskola diákjai ismerkedhettek meg a környezettudatos vásárlás hétköznapi gondoskodasból jeles - gondoskodasból jeles_3 - Lakótelepi Gyermekekért Alapítványfortélyaival, gyakran használt fogalmakkal, mint az ökológiai lábnyom és annak mértékegysége a globális hektár. Emellett megoszthatták egymással tapasztalataikat a háztartási hulladék keletkezésének csökkentése terén.

A gyerekek az ismeretek elméleti elsajátítása mellett saját öko-bevásárlótáskákat láthattak el egyedi grafikával, és a témával kapcsolatos rajzokat készíthettek. Mindkét kategóriában a 3-3 legjobb alkotást díjazták, amihez az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség is hozzájárult.

Fotók: Szamler László

további cikkek

Nekünk pár másodperc, a környezetnek akár ezer év: Hogyan lesz a hulladékból szemét? hírek
Ismét indul a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akció hírek
Európai Hulladékcsökkentési Hét 2023: Itt vannak az eredmények! hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.