KukaLand: játékosan a szelektív gyűjtésről

KukaLand: játékosan a szelektív gyűjtésről

Kukaland_007_01Papír világ, műanyag világ, fém világ és üveg világ – ezekben kalandozhatnak a gyerekek a KukaLand játék során, miközben észrevétlenül elsajátítják a szelektív hulladékgyűjtés fortélyait, és próbára tehetik ügyességüket, gyorsaságukat és kreativitásukat. Kiválóan jó időtöltés például a nyári szünetben.

Az OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság (OKTF NHI) saját fejlesztésű multiplatform játékát Budapesten mutatták be egy gyermeknapi rendezvényen.

Kukaland_018A KukaLand végre egy olyan játék, amely színt visz a gyerekek által legtöbbször játszott verekedős és lövöldözős játékok világába, ráadásul kifejezetten hasznos is – a szülők kifejezetten lelkesen értékelték a játékot, miután a gyermekükkel közösen kipróbálták azt.

A KukaLand egy ismeretterjesztő és attitűdformáló multiplatform játék, amely során a játékosok a négy különböző – papír, műanyag, fém és üveg – világban barangolva az adott hulladéktípushoz és annak szelektív gyűjtéséhez kapcsolódó információkat sajátíthatnak el szórakoztató módon, miközben próbára tehetik ügyességüket, gyorsaságukat és kreativitásukat.Kukaland_096

A játék alapvetően nem arra fókuszál, hogy melyik kukába milyen hulladékot kell dobni, hanem a szelektív hulladékgyűjtés helyes módját (kiürítés, lapítás, válogatás) segít rögzíteni a gyerekekben.

Az ismeretterjesztést az egyes játékok végén edukációs üzenetek és egyéb érdekes, figyelemfelhívó információk segítik, olyanok, mint hogy egy műanyag palack előállításához háromszor annyi vízre van szükség, mint amennyit beletöltenek, és hogy egy üvegpohár újrahasznosítása annyi energiát spórol meg, amennyivel egy televízió 3 órán át tud működni.

Kukaland_055Kukaland_056

A KukaLand elérhető a játék weboldalán és a Szelektalok.hu Facebook-oldalán, valamint letölthető iOS és Android alkalmazásként (App Store-ból, illetve Google Play áruházból) mobiltelefonokra és táblagépekre egyaránt. A játék megismerését az OKTF NHI egy rövid animációs filmmel is segíti, amely elérhető a szervezet saját YouTube csatornáján.

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.