KözJóTett a környezetünk megóvásáért

KözJóTett a környezetünk megóvásáért

KözJóTett programsorozatZöld programokat is kínál az idei, immár kilencedik KözJóTett programsorozat, amelynek keretében a körülöttünk keletkező hulladékok mennyiségének csökkentésére és kifejezetten az újrafelhasználás lehetőségeire is ráirányítják a figyelmet szeptember 25. és október 2. között. A jó társaság adott, a programokon már csak a kreativitásodra lesz szükség.

Zöld szappan készítéseA “zöldszappan” készítés fortélyai program keretében például elsajátíthatod, hogyan lehet hagyományos módon, természetes anyagokból egyszerűen, gyorsan és olcsón szappant készíteni. Ez nemcsak azért jó, mert a végeredményről tudod, milyen összetevőket, anyagokat tartalmaz, hanem mert nem dobsz ki egy csomó pénzt feleslegesen, és hozzájárulsz a hulladékcsökkentéshez is, hiszen nem vásárolsz például másra nem használható csomagolóanyagot.

A “Kapszula” divat – egy újrahasznosított álom című program keretében pedig ökodesign workshopon vehetsz részt, ahol megmutatják, hogyan legyél környezettudatos, egyedi, kreatív és divatos egyszerre. Segítenek beindítani a fantáziád az Kávé kapszula újrahasznosításújrahasználhat és -hasznosítás tekintetében, ami egyrészt óvja a pénztárcádat, másrészt szintén hozzájárul a hulladékcsökkentéshez. A környezettudatosság trendi. Legyél Te is az – ezen a téren is!

KözJóTett 9.

A Hallgatók a Közösség Szolgálatában Országos Egyesület, azaz a HaKöSz szervezte rendezvénysorozat keretében egy héten át a társadalmi felelősségvállalásé lesz a főszerep. Az idei mottójuk: „Húzz egy lapot, adj egy esélyt!”, a céljuk pedig, hogy minél több fiatal megtapasztalhassa, milyen érzés önzetlenül segíteni.

A fenti zöldprogramokon kívül idén is széles programkínálattal várják a lelkes önkénteseket. Többek között lehetőség nyílik eltölteni egy „mesés délutánt” idősek otthonában, részt venni kézműves foglalkozáson gyermekotthonban élő fiatalokkal, vagy éppen megnézni, hogyan képzik ki a vakvezető kutyákat.

Kattints, tájékozódj, jelentkezz és tegyél Te is jót a “közért”! 🙂

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.