Környezetünk jövőjéért aggódnak a Szigeten fesztiválózók

Környezetünk jövőjéért aggódnak a Szigeten fesztiválózók

Sziget Fesztivál - Sandor Csudai photoTöbb ilyen témájú, a jövőnek szánt üzenetet is dobtak az óriás Jana Palackpostába, amit a Szigeten állítottak fel. A 4,5 méter magas, 1500 ásványvizes palackból készült „időkapszulába” a fesztivál tízezernyi látogatója dobta be papírra vetett inspiráló gondolatait.

A palackba számos olyan üzenet került, mint, hogy „Szemetelj kevesebbet, tartsd meg a Földet zöldnek!”, illetve a „Ne használj semmiből többet, mint amennyire valóban szükséged van!”.

palack_szigetVolt, aki ezt írta: „Költs élményekre, ne tárgyakra! Az élet túl rövid ahhoz, hogy olyan dolgokkal töltsd, amik nem tartoznak igazán hozzád és a szívedhez!”.

Herczeg Zoltán divattervező pedig a következő üzenetet fogalmazta meg: „Ha mi már nem tudtunk, vigyázzatok ti környezetetekre, a Földre a legnagyobb odafigyeléssel, törődéssel csakúgy, mint saját lelketekre, szellemetekre, mert kívül is csak akkor lehet rendben minden, ha belül is rend van! Maradj gondolkodó és szerető ember! Ez az új rock’n’roll!”.

Igazán nagyon jó lenne, ha a gondolatai nemcsak a jövő generációit, hanem bennünket is a mindennapjaink tudatosabb élésére ösztönöznének….

Legyen a környezettudatos gondolkodás, a környezetünkre való odafigyelés az új rock’n’roll!! 🙂

Forrás: http://hvg.hu/plazs/20150817_A_jovonek_uzent_a_Sziget

Képek: sziget.hu; Csudai Sándor

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.