Környezettudatosabb 2015-öt kívánunk!

Környezettudatosabb 2015-öt kívánunk!

Pezsgős dugó Mozgalmasan indul az új év: egyre közelebb a Filmpályázatunk beadási határideje és várjuk a véleményeteket környezettudatossági és hulladékcsökkentéssel kapcsolatos kérdésekben az összeurópai kutatáshoz.

Az év végi pihenés, töltött káposzta és bejgli evés után itt az ideje, hogy egy kicsit meg- és felrázzuk magunkat, és az eddigieknél is jobban odafigyelve, környezettudatosabban éljük a mindennapjainkat. Ez akár egy – kissé megkésett, de ennél sokkal fontosabb – újévi fogadalom is lehet. Mi az új évben is igyekszünk minél több segítséget adni ehhez.

Filmpályázat: február 1. a beküldési határidő

Különböző témákat feldolgozó és különböző üzeneteket közvetítő kisfilmek érkeztek be mostanáig a Filmpályázatunkra. A két perces alkotásokat továbbra is nagyon várjuk, az új beküldési határidő: 2015. február 1.

Két kategóriában (LOL – Sírva nevettess! és OMG – Ezdedurva!) várjuk az egyedi, kreatív, hulladékkal kapcsolatos témát feldolgozó kisfilmeket, amelyeket előzsűrizés után neves szakemberekből – Pokorny Lia, Vadon János és Novák Péter – álló zsűri értékel majd.

Végül az első három helyezettet díjazzuk mindkét kategóriában. Az első 500 ezer, a második 250 ezer, a harmadik helyezett pedig 100 ezer forint értékű jutalmat kap. A zsűri 50 ezer forint értékű különdíjat is odaítél.

Európai kérdőív: a Te véleményed is számít!

Várjuk véleményeteket környezettudatossági és hulladékcsökkentési témakörben január 31-ig! A kérdőív kitöltése alig néhány percet vesz igénybe, ugyanakkor nagy segítséget nyújt a magyarországi helyzet feltérképezéséhez.

Az Európai Unió illetékesei minden évben megvizsgálják, hogyan állnak a hulladék keletkezésének megelőzésével, a keletkezett mennyiség csökkentésével, az újrahasznosítással és újrahasználattal kapcsolatos kérdésekhez a területén élő lakosok.

Ahhoz, hogy hazánkról is hiteles képet kapjanak a szakemberek, minél többen el kell mondjuk, hogyan látjuk a felmerülő problémákat és azok megoldási lehetőségeit.

A kérdőív kitölthető magyar nyelven is, a folyamat mindössze 5-10 percet vesz igénybe és természetesen anonim módon történik.

Ezekkel a gondolatokkal kívánunk boldog új évet kívánunk! 🙂

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.