Körforgó – Szelektív forgatag kampány

Körforgó – Szelektív forgatag kampány

KörförgóBarnulás közben zöldülj velünk!  – ezzel a címmel indult el idén a Körforgó – Szelektív forgatag elnevezésű rendezvénysorozat, amely élményszerű tudásszerzést biztosított a szelektív hulladékgyűjtésről. A rendezvénysorozat tavaly indult útjára azzal a céllal, hogy a hulladékok válogatásának és hasznosításának fontosságára hívja fel a figyelmet élményeken keresztül. Tavaly húsz városban mutattuk meg óvodásoknak, általános és középiskolásoknak többek között azt, hogyan lehet memorizálni a szelektív gyűjtőedények színeit – miközben visszaránt egy gumikötél, megismertettük őket Szatyor Arankával és Bádog Andorral, láthatták hogyan hasznosulnak a többrétegű, tejes és gyümölcsleves dobozok egy turmixgépbe darabolva némi tiszta víz hozzáadásával.

Idén augusztusban négy hétvégén, egy-egy balatoni strandon volt fellelhető a Körforgó – Szelektív forgatag élményparkja. A témának aktualitást adott, hogy nyáron a fokozott folyadékfogyasztás miatt jelentősen megnő a hulladékká vált italcsomagolások mennyisége. Fontos, hogy ezek a műanyag palackok, alumínium dobozok, üveg flaskák és tejes üdítős kartondobozok ne a lerakón végezzék, hanem szelektíven gyűjtve visszatérjenek az anyagok körforgásába.

A Körforgó – Szelektív forgatag élményparkjában kicsik és felnőttek egyaránt találtak tartalmas szórakoztatást nyújtó játékot.  Egyéni vetélkedő keretében a résztvevők hulladéklapításban, aludobozokból készült torony vízipuska általi ledöntésében és a szelektív csúszka pályán tehették próbára az ügyességüket Emellett lehetett mini vízibiciklivel hulladékot válogatni, vízen járva szelektálni, egy ugrást tenni a környezettudatosság felé, hulladékhegyet mászni, a környezetmentő csónakkal teljesíteni a szlalompályát.

Körforgó A rendezvénysorozat állomásai:

  • 2013. augusztus 3-4.: Badacsony
  • 2013. augusztus 10-11.: Balatonfüred
  • 2013. augusztus 17-18.: Csopak 2013.
  • augusztus 24-25.: Balatonkenese

Képek és további információk a Facebookon: https://www.facebook.com/szelektivinfo

további cikkek

Nekünk pár másodperc, a környezetnek akár ezer év: Hogyan lesz a hulladékból szemét? hírek
Ismét indul a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akció hírek
Európai Hulladékcsökkentési Hét 2023: Itt vannak az eredmények! hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.