Kis tárolódobozra cserélték a nejlont és a szalvétát az OHÜ-nél

Kis tárolódobozra cserélték a nejlont és a szalvétát az OHÜ-nél

terracyle újrahasznosításA TerraCycle bevezetésével nyitották meg az EWWR-hetet az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökségnél.

A szervezet épületének minden emeletére kihelyeztek egy TerraCycle-dobozt, amelybe abban a néhány napban és azóta is, bele lehet tenni a sós ropogtatnivalók csomagolását.

Csikk Brigád gyűjthető hulladékokEzeket a magyar származású Tom Szaky vezette amerikai cég hasznosítja majd újra, ahogyan a két, dohányzásra kijelölt helyről összegyűjtött cigi csikkeket is. Előbbiek erős táskák, utóbbiak például műanyag padok gyártása során kerülnek újrahasznosításra, miután a TerraCycle erre előkészítette azokat.

Az OHÜ-nél november 16. és 24. között a hét minden munkanapjára vállaltak valamit a kollégák. Szintén hétfőtől OHÜ-s ételtárolót is rendszeresítettek, azóta abban vihetnek uzsonnát a munkába a társaság dolgozói. A kis dobozt az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében kapták, azért, hogy ezentúl abba, és ne egyszer használatos nejlonokba, szalvétákba, vagy más hasonló anyagba csomagolják maguknak az elemózsiát.

OHÜ uzsonnás dobozAki ezt már hétfőn teljesítette, és abban a kis, OHÜ logóval ellátott ételtároló dobozban vitt tízórait, ebédet, vagy uzsonnát, amit pár nappal korábban átvett a cégnél, reggel, rögtön a bejáratnál kapott jutalmul egy almát.

Jócskán fogyott egyébként az ételtárolókból, amelyekkel azóta is találkozni itt-ott az épületben. Ez azt jelzi, hogy a dolgozók használják is ezeket a kis műanyag dobozokat.

Az ételtárolók használatával, és a chips-es zacskók, valamint cigi csikkek gyűjtésével az OHÜ dolgozói is tesznek néhány kicsi, de nagyon fontos lépést a környezettudatos életmód, és a nap mint nap keletkező hulladékok mennyiségének csökkentése felé.

terracycle chips gyűjtőakció

további cikkek

2022. évi Európai Hulladékcsökkentési Hét Hulladékcsökkentési hét
A 2022. évi Európai Hulladékcsökkentési Hét hazai díjazottjai Hulladékcsökkentési hét
Több mint 5000 m3 hulladéktól tisztultak meg nemzeti parkjaink TMOP
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.