Kalózsegéd kerestetik a PET Kupára!

Kalózsegéd kerestetik a PET Kupára!

PET Kupa kalózsegédekA jelentkezők a hasznosítható és a nem hasznosítható anyagokat válogatják majd külön. A verseny 2015. július 20-25. között zajlik a folyó 100 km-es szakaszán, Vásárosnaménytől Cigándig. Legyél Te is kalózsegéd a PET Kupán!

Szereted a Tiszát, és szeretnéd, ha tiszta lenne? Szíveden viseled környezeted védelmét? Szívesen veszel részt vízitúrán? Szeretsz önként segíteni másoknak, vagy egyszerűen csak tenni valamit egy jó ügy érdekében?

A PET Kupa kalózsegédei között a helyed! 🙂

Az önkéntesek napközben 4 személyes indián kenukkal kísérik a versenyzőket kényelmes tempóban. A “munka” minden nap a hajók beérkezése (16 óra) után kezdődik, és addig tart, amíg van palack.

PET-palackok

Odautazás, szállás, étkezés, felszerelés

A gyülekező július 19-én 16 órakor lesz Vásárosnaményben a Garabonciás Üdülőközpont és Kempingben (Vásárosnamény-Gergelyiugornya). Az odajutást csoportosan, telekocsival, vagy tömegközlekedéssel oldják meg a szervezők, de lehet természetesen egyénileg is utazni. Az utazás költségét mindenki maga állja.

A PET Kupának összesen 5 állomása lesz, az út során végig sátraznak a résztvevők, a szállás mindenhol ingyenes, mindössze polifoammal, hálózsákkal kell készülni.

Az önkéntesek napi háromszori étkezést kapnak fáradságos munkájukért, de aki szeretne, vihet magával jól elálló élelmiszert tartaléknak. A tábortűz minden este esélyes, így sütögetni valókat és eszközöket is lehet vinni. 🙂

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.