Iskolai gyűjtőversenyre hív a TerraCycle

Iskolai gyűjtőversenyre hív a TerraCycle

CHIO Irány a suli! TerraCycleA gyerekek sós snackek, chipsek, sóspálcika és mogyoró csomagolásának gyűjtésében mérhetik össze környezettudatosságukat. A Takarítás Világnapján útnak indított akció jövő márciusig tart, abban bármely magyarországi köz-és felsőoktatási intézmény részt vehet. A legaktívabb iskolák diákjainak igyekezetét többek között sportszerekkel és iskolazöldítési programmal jutalmazzák.

Irány a suli! - TerraCycleA TerraCycle hagyományosan nem, vagy nehezen újrahasznosítható hulladékok gyűjtésével és hasznosításával foglalkozik. Az amerikai céget egy magyar származású vállalkozó, Tom Szaky alapította. A vállalatnál a használt chipses zacskókat például műanyag granulátummá alakítják, abból pedig hétköznapi használati tárgyakat készítenek.

A társaság Európában elsőként Magyarországon indította el egy éve a sós snackek csomagolásának gyűjtését a Chio termékek gyártójával, az Intersnack Kft.-vel közösen. Ennek eredményeként majd 70 ezer chips-, sóspálcika-, mogyoró- stb. csomagolást hasznosítanak újra megakadályozva, hogy azok hulladéklerakóba kerüljenek.

A Chips Brigád munkájába azért igyekeznek minél több fiatalt bevonni, hogy elősegítsék, támogassák a gyerekek környezettudatos gondolkodásra való nevelését.

Mit gyűjt a Chips Brigád?

A programban résztvevők márkától és mérettől függetlenül gyűjthetik a chipsek, puffasztott snackek, sós pálcikák, krékerek, perecek, sós magvak és pattogatott kukoricák műanyag alapú csomagolóanyagait.

Mit kell tennie az iskolának?

Az intézmények mindössze gyűjtőhelyként kell regisztrálniuk a Chips Brigád oldalán. Az összegyűjtött hulladékokat az iskolák a honlapról letölthető csomagküldő címkével díjmentesen, postai úton tudják eljuttatni a TerraCycle-nek.

CHIO Irány a suli! TerraCycle_2

A résztvevő iskolák márciusig minden hónapban értékes sportszereket nyerhetnek, a begyűjtött hulladékok után pedig darabonként 2 forintot ajánlhatnak fel jótékony célok (akár a saját alapítványuk) támogatására.

A verseny végén a legtöbb hulladékot beküldő oktatási intézményt egy 250 ezer forint értékű iskolazöldítési programmal jutalmazzák, amelyet teljes mértékben az intézmény igényei szerint alakítanak ki.

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.