Iskolai gyűjtőversenyre hív a TerraCycle

Iskolai gyűjtőversenyre hív a TerraCycle

CHIO Irány a suli! TerraCycleA gyerekek sós snackek, chipsek, sóspálcika és mogyoró csomagolásának gyűjtésében mérhetik össze környezettudatosságukat. A Takarítás Világnapján útnak indított akció jövő márciusig tart, abban bármely magyarországi köz-és felsőoktatási intézmény részt vehet. A legaktívabb iskolák diákjainak igyekezetét többek között sportszerekkel és iskolazöldítési programmal jutalmazzák.

Irány a suli! - TerraCycleA TerraCycle hagyományosan nem, vagy nehezen újrahasznosítható hulladékok gyűjtésével és hasznosításával foglalkozik. Az amerikai céget egy magyar származású vállalkozó, Tom Szaky alapította. A vállalatnál a használt chipses zacskókat például műanyag granulátummá alakítják, abból pedig hétköznapi használati tárgyakat készítenek.

A társaság Európában elsőként Magyarországon indította el egy éve a sós snackek csomagolásának gyűjtését a Chio termékek gyártójával, az Intersnack Kft.-vel közösen. Ennek eredményeként majd 70 ezer chips-, sóspálcika-, mogyoró- stb. csomagolást hasznosítanak újra megakadályozva, hogy azok hulladéklerakóba kerüljenek.

A Chips Brigád munkájába azért igyekeznek minél több fiatalt bevonni, hogy elősegítsék, támogassák a gyerekek környezettudatos gondolkodásra való nevelését.

Mit gyűjt a Chips Brigád?

A programban résztvevők márkától és mérettől függetlenül gyűjthetik a chipsek, puffasztott snackek, sós pálcikák, krékerek, perecek, sós magvak és pattogatott kukoricák műanyag alapú csomagolóanyagait.

Mit kell tennie az iskolának?

Az intézmények mindössze gyűjtőhelyként kell regisztrálniuk a Chips Brigád oldalán. Az összegyűjtött hulladékokat az iskolák a honlapról letölthető csomagküldő címkével díjmentesen, postai úton tudják eljuttatni a TerraCycle-nek.

CHIO Irány a suli! TerraCycle_2

A résztvevő iskolák márciusig minden hónapban értékes sportszereket nyerhetnek, a begyűjtött hulladékok után pedig darabonként 2 forintot ajánlhatnak fel jótékony célok (akár a saját alapítványuk) támogatására.

A verseny végén a legtöbb hulladékot beküldő oktatási intézményt egy 250 ezer forint értékű iskolazöldítési programmal jutalmazzák, amelyet teljes mértékben az intézmény igényei szerint alakítanak ki.

további cikkek

Idén tavasszal 11. alkalommal került megrendezésre az ország legnagyobb, önkéntes hulladékszedési kampánya, a „TeSzedd! TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért
Magyar díjazottak az EWWR nemzetközi versenyén Kreatív hulladékkezelés
2023. ÉVI KÁRPÁT-MEDENCEI FENNTARTHATÓSÁGI TÉMAHÉT Egyéb
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.