Hulladékból Termék – ismétlés a tudás anyja

Hulladékból Termék – ismétlés a tudás anyja

Hulladákból termék kiállítás - kép 1Egy tonna papír előállításához 2-3,5 tonnányi fát ki kell vágni. Egy darab betétdíjas üveg használatával 40 darab ugyanakkora PET-palackot lehet helyettesíteni. Sok műanyag egyáltalán nem bomlik le, ha pedig elégetjük, veszélyes anyagokat juttatunk a levegőbe. Tanulmányúton jártunk a Hulladékból Termék kiállításon.

A tárlatot, amely száznál is több hazai újrahasznosító cég munkáján keresztül mutatja be a szelektív hulladékgyűjtés értelmét és eredményét a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központban mutatták be. Ott jártunkkor éppen egy nyári tábor kisdiákjait vezették végig a kiállításon, amelynek csak a Múzeumok Éjszakáján 3900 látogatója volt.

A környezetvédelmi tárlat bemutatja a hulladék teljes életútját és az európai uniós és a hazai szabályozásoknak megfelelő hulladékpiramis 5 lépcsőjét is, amelyek közül a legfontosabbak a megelőzés, az újrahasználat és a hasznosítás.

A kiállítás tablói lépésről lépésre levezetik, hogyan lesz a hulladékból – legyen az pl. papír, műanyag, üveg, fém vagy gumi – újra termék, valamint felvillantják a legfontosabb és legérdekesebb tudnivalókat arról, melyik anyag előállítása milyen következményekkel jár, és mit tehetünk mi magunk ezek ellen.

A tárlaton láthatóak – szinte megszámlálhatatlan mennyiségben – különböző hulladékokból előállított termékek is, mint a kényelmes gumiabroncs-fotel:

gumi fotel

a londoni metró szellőzőrendszerének ventillátorlapátjai, amelyek egyébként itt nálunk, Magyarországon készülnek, szelektíven gyűjtött aludobozokból:

szellőztető lapát

vagy éppen re-papírból „gyúrt” trendi bútorok:

bútorok

Megnéznéd a kiállítást? Katt ide! 🙂

htk-kecskemet-13 htk-kecskemet-12 htk-kecskemet-10 htk-kecskemet-08 htk-kecskemet-07 htk-kecskemet-05 htk-kecskemet-04 htk-kecskemet-03 htk-kecskemet-02

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.