Hosszabbítunk: november 13-ig lehet jelentkezni az Európai Hulladékcsökkentési Hétre

Hosszabbítunk: november 13-ig lehet jelentkezni az Európai Hulladékcsökkentési Hétre

Határidő hosszabbítás EWWR Az akciósorozathoz 2015. november 13-án (péntek) 12:00 óráig lehet csatlakozni a www.hulladekcsokkentesihet.hu oldalon.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében tavaly 150 akcióötletet valósítottak meg önkéntesek Magyarországon. Idén több mint kétszer ennyi, összesen 373 hulladékcsökkentő, szemléletformáló akció valósulhat meg a kampány keretében 2015. november 21-29. között.

Tekintettel arra, hogy a kampány célja a figyelemfelhívás, és a hulladékokkal kapcsolatos szemléletformálás minél több önkéntes bevonásával, a rekord érdeklődés következtében a jelentkezési határidő egy héttel történő meghosszabbítása mellett döntött az Európai Hulladékcsökkentési Hét projektet Magyarországon koordináló OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hétről

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében önkéntesek saját ötleteiket megvalósítva hívják fel a figyelmet a hulladékkeletkezés megelőzésének, a keletkezett mennyiség csökkentésének, a termékek újrahasználatának, valamint az anyagok újrahasznosításának fontosságára. Az akciósorozat minden év novemberének utolsó hetében, az Európai Bizottság LIFE+ programja keretében valósul meg.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hétnek minden évben van egy központi témája, idén ez a „Hozz ki többet kevesebből!”gondolat, amelynek lényege, hogy minél kevesebb erőforrás felhasználásával érjük el ugyanazt az eredményt. Ez jelentheti többek között tárgyak kreatív újrahasználatát, eszközök kölcsönadását, bérlését a megvásárlásuk helyett, termékek vásárlása helyett szolgáltatás nyújtását, mindezt az adott intézmény lehetőségeihez illeszkedve és a célcsoportot alkotó személyekre szabva.

Gondolkodj, ötletelj, és regisztrálj Te is!

további cikkek

Zöld közösség, fenntartható jövő: Az Energiaügyi Minisztérium Hulladékcsökkentési Hete hírek
Sikeresen zajlott Egerben az Európai Hulladékcsökkentési Hét, amelyet a Heves Vármegyei Kormányhivatal szervezett. hírek
Példaértékű összefogás a Semmelweis Egyetem Napköziotthonos Óvodában hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.