Hogyan tudsz csatlakozni az Európai Hulladékcsökkentési Héthez?

Hogyan tudsz csatlakozni az Európai Hulladékcsökkentési Héthez?

EWWR regisztrációKönnyen, gyorsan és egyszerűen… 🙂 A kezdeményezésre a kampány weboldalán tudsz regisztrálni egészen november 6-ig. Az Európai Hulladékcsökkentési Hét idén is szinte az egész kontinensen megvalósul 2015. november 21-29. között.

Ha van saját ötleted, amivel a hulladékok keletkezésének megelőzése, a hulladékcsökkentés, a tárgyak újrahasználata vagy a hulladékká vált anyagok újrahasznosításának fontosságára szeretnéd ráirányítani a figyelmet, akkor nem kell mást tenned, mint regisztrálni az akciót a Hétre.

Green Walk Ha nincs saját ötleted, nulladik lépésként nézz körbe a kampány weboldalán, ahol számos kreatív, más országokban már megvalósított és jól bevált ötletet találsz. Akár ezeket is megvalósíthatod, vagy “átszabhatod” a helyre, ahol élsz és a közösségre, amelyet el szeretnél érni.

Igazodhatsz a kampány idei központi témájához is, ami a ”Hozz ki többet kevesebből!” gondolat. Ez jelentheti többek között tárgyak kreatív újrahasználatát, eszközök kölcsönadását, bérlését a megvásárlásuk helyett, és termékek vásárlása helyett szolgáltatás nyújtását.

Ha megvan az ötlet, akkor regisztráld azt a kampány weboldalán. Fontos! Ha azt szeretnéd, hogy akciód részt vegyen az Európai Hulladékcsökkentési Díj elnyeréséért folyó versenyben, ne felejtsd el ezt a szándékodat jelölni a regisztráció során! Ha a regisztrációdat befogadtuk és abban mindent rendben találtunk, küldünk Neked egy jóváhagyó e-mail-t.

Ha ezt megkaptad, neki is kezdhetsz az ötleted megvalósításának: szervezheted az akciót és toborozhatod a résztvevőket. Ez után pedig már csak a kivitelezés van hátra. 🙂

Végül, de nem utolsósorban ne felejts el e-mail-ben egy rövid beszámolót és fotókat, esetleg videót küldeni nekünk az akció megvalósításáról!!

Ha kérdésed van, az ewwr@oktf-nhi.gov.hu címen elérsz bennünket! 🙂

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.