Használj bevásárlólistát – megtakaríthatsz időt, pénzt és energiát

Használj bevásárlólistát – megtakaríthatsz időt, pénzt és energiát

Zöldlista bevásárlólista karácsonyi bevásárlásÖsszeszámoltad már mennyi felesleges ruhát, cipőt, táskát, konyhai edényt, mindenféle kütyüt vásároltál össze vagy kaptál feleslegesen, amelyek előbb vagy utóbb a kukában vagy a szekrény mélyén végzik? Ha nem, itt az ideje!

Keresd a Zöldlista hoszteszeket december 14-én és 21-én az akcióban résztvevő Tesco áruházakban, és tudj meg többet a tudatos vásárlásról!

Ha összeadod az árukat, biztosan kapsz majd egy kisebb sokkot: meglátod, mennyi pénzt költöttél el vagy költöttek el mások olyan ruhadarabokra és egyéb tárgyakra, amelyeket TE egyáltalán nem használsz! Ez nem lesz jó érzés – pláne ha van olyan dolog, amire éppen most vágysz, de nincs módod megvenni magadnak.

Ebben a pillanatban azonban – még mielőtt teljesen leírnád magadat önmagad előtt – értékeld más szempontból is az eredményt! Nézzük a dolgok pozitív oldalát: megtakaríthatsz pénzt, hogy megelőzd a hasonló eseteket (így mindig lehet kereted arra, amit éppen szeretnél), és a körülötted keletkező hulladék mennyiségét csökkented.

Mobil bevásárlólista Zöldlista karácsonyi bevásárlásEgy BEVÁSÁRLÓLISTA csodákra képes. Ha eltervezed előre, hogy mit akarsz venni – például másoknak karácsonyi ajándékba vagy egyszerűen csak magadnak otthonra -, és úgy indulsz neki a bevásárlásnak, hogy a listádhoz tartod is magad, garantáltan nem kerül felesleges dolog a kosaradba, majd onnan egyszer csak a szemetesbe. Ez mindössze elhatározás kérdése, és meg fogod látni, hogy a bevásárlólista valóban egy remek dolog!

Ha kizárólag a listádon szereplő termékeket keresed az áruházakban, akkor nem kóvályogsz hosszú időn keresztül cél és eredmény nélkül üzletről üzletre, hogy egyszer csak azon kapd magad, hogy megint elszúrtad az időt valamivel, a gyerek az oviban maradt, nincs vacsora az asztalon, nem indítottad el a mosógépet…

Ha maradsz a bevásárlólistádnál és nem fáradsz bele az üzletek közötti bolyongásba, több energiád lesz este végighallgatni a párodat, és a gyerekeket is lesz erőd kifaggatni, hogy mi történt velük aznap az óvodában, iskolában.

Zöldlista bevásárlás pénztárcakímélőVégül, de nem utolsósorban, a pénztárcádat is kíméled pusztán azzal, hogy nem veszel meg mindent, amit hirtelen szemed-szád megkíván – ezt hívják impulzusvásárlásnak. Az így megspórolt pénzt fordíthatod olyan dogokra, amelyekre valóban szükséged van, vagy gyűjtögetheted egy-egy kisebb-nagyobb álmod megvalósítására.

Hogy a bevásárlólistán kívül mivel tudod még a hulladékok keletkezését megelőzni és energiát, időt és pénzt megspórolni, kiderül a Zöldlista – vásárló program keretében az ország 30 Tesco áruházában december 14-én és 21-én.

Részletekért kattints a www.szelektalok.hu/zoldlista oldalra!

Zöldlista logó

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.