Green Walk: ismerd meg a jövő épületeit!

Green Walk: ismerd meg a jövő épületeit!

Green Walk Látványos, korszerű és valóban környezetbarát fejlesztésekkel és építészeti megoldásokkal ismerkedhetnek meg a Green Walk nyílt nap sorozat résztvevői. A nemzetközi Zöld Építés Hete keretében a hazai fenntartható építés legkiválóbb példáit tanulmányozhatják egészen közelről nemcsak Budapesten, hanem Debrecenben, Komlón, Gödön és Pencen. A jövő épületei 2014. szeptember 22-27. között nyitják meg kapuikat.

Mit jelent az “energia design”? Hogyan lehet környezetbaráttá tervezni egy épületet? Mitől lesz energiahatékony egy épületszerkezet? Hogyan és mennyivel csökkentheti egy épület energiafelhasználását a hulladékhő? Hogyan működik a magyar diákok által létrehozott aktívház? Mit takar a hővisszanyerős szellőzés és mit jelent az intelligens épületvezérlési rendszer? Hogyan működik az Országh József-féle teljes esővíz rendszer és szürkevíz kezelés?

Green Walk plakát

Ezekre a kérdésekre is választ adnak a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (Hungary Green Building Council, röviden HuGBC) rendezvénysorozatán, amelyet a World Green Building Council (WorldGBC) 2009-ben indult kezdeményezésére valósítanak meg itthon is, immár második alkalommal.

A programsorozat egyes helyszíneire előzetesen regisztrálni kell az esemény weboldalán.

A látogatóknak fotópályázatot hirdetnek

A Green Walk helyszínein készült és beküldött képek közül szakértő zsűri választja ki a legjobbakat, és indítanak közönségszavazást is. A nyerteseket vonzó ajándékokkal jutalmazzák!

G0010098Részletek a Green Walk 2014 fotópályázat weboldalán olvashatóak.

Szeptember 24-én Build2Gether konferencia

A hét egyik fénypontja a Build2Gether konferencia lesz, ahol külföldi és magyar előadók a fenntartható épületfelújítások témakörét járják körül. Az egész napos rendezvénynek az Eiffel Palace ad otthont.

A GREEN RETROFIT – Renovating Buildings for the Future címet viselő konferencián Ausztria, Szlovénia, Szlovákia és Horvátország Green Building Council szervezetei képviseltetik magukat. Az éves konferenciájuknak most először ad otthont Budapest. Hasonló eseményt korábban már Bécsben és Pozsonyban is szerveztek.

A rendezvényen való részvételhez szintén előzetes regisztráció szükséges. Részletek itt.

Az idei Green Walk rendezvénysorozat mottója: Get Up, Green Up!, azaz Cselekedj és zöldülj! – csatlakozz Te is a cselekvők táborához!

Corvin_este - Green WalkKépek: HuGBC

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.