Föld napja – V. Tudományfesztivál: bárki találhat kedvére való programot

Föld napja – V. Tudományfesztivál: bárki találhat kedvére való programot

Űrkutatás - V. TudományfesztiválIzgalmas, szórakoztató és tartalmas programokkal várnak gyermekeket és felnőtteket egyaránt a Föld napja – V. Tudományfesztiválra 2015. április 22-23-án, Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében. Míg az idősebbek bepillanthatnak az űrkutatás kulisszatitkaiba, addig a fiatalabbak a természet csodáival ismerkedhetnek egészen közelről, például a kisállat-simogatóban.

Délelőtt 10 órától este 6 óráig várnak minden a tudományok, valamint a környezet- és természetvédelem iránt érdeklődőt a résztvevő egyetemek, főiskolák, kutatóközpontok, szakmai szervezetek, nemzeti parkok, cégek, illetve egyesületek.

A résztvevők megismerkedhetnek az agy és számítógép vezeték nélküli kapcsolatával, megtapasztalhatják a mikroszkópos felfedezés csodáját, valamint a programok között szerepel színfelismerés és pénzfelismerés látássérülteknek.

Miközben a Hulladékgazdálkodási piramis, a Magyarország kirakó és a természetvédelmi Memory látványosan, elgondolkodtatóan és szórakoztatóan lekötik, tanítják az érdeklődőket, a Vándortanösvényen bemutatják az utolsó magyar polihisztor, Herman Ottó életpályájának, tudományos kalandozásainak egy-egy állomását.

A gyerekek készíthetnek díszcsomagolást természetbarát, újrahasznosított anyagok felhasználásával, a felnőttek pedig megismerkedhetnek a Smart Home rendszerek előnyeivel.

Szívesen belelátnál a tudományok, valamint a környezet- és természetvédelem csodás világába?

Csatlakozz Te is a Facebook-eseményhez!

további cikkek

Erdők-mezők tisztasága: ezért fontosabb, mint hinnéd! hírek
Nekünk pár másodperc, a környezetnek akár ezer év: Hogyan lesz a hulladékból szemét? hírek
Ismét indul a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akció hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.