Föld Napja – V. Tudományfesztivál: a fény a középpontban

Föld Napja – V. Tudományfesztivál: a fény a középpontban

Fény éve 2015 - V. TudományfesztiválHogyan lesz a hangból fény? Milyen hatással van a fény a mag csírázására? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphatsz választ, ha ellátogatsz a Föld Napja – V. Tudományfesztiválra 2015. április 22-én és 23-án, a Magyar Nemzeti Múzeum kertjébe.

Idén is rendkívül gazdag programkínálattal várja a gyerekeket és a felnőtteket is a rendezvény, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy a tudás olyan hatalom, amely segít környezetünk megőrzésében és a természet megóvásában. Eredményesen tanulni pedig a közvetlen tapasztalatszerzésen keresztül lehet a legkönnyebben.

Mivel 2015 a fény nemzetközi éve, a fesztiválon is kiemelt hangsúlyt fektetnek erre a területre a szervezők és a résztvevő egyetemek, főiskolák, kutatóközpontok, szakmai szervezetek, nemzeti parkok, cégek, illetve egyesületek.

A látogatók megnézhetik, milyen műszerekkel mérik a meteorológusok a fény különböző spektrumait, és hasznos dolgokat tudhatnak meg az UV sugárzásról.

Megfigyelhetik, milyen hatással van a fény egy mag csírázására, emellett megismerkedhetnek a földfestékekkel, végezhetnek sztereomikroszkópos vizsgálatokat, és a kezükbe vehetnek egy kukoricából készült műanyag palackot is?

Drónok

A vendégek testközelből láthatják, hogyan működik, hogyan követ utasításokat egy valódi drón. Beülhetnek egy elektromos autóba, és egy sűrített levegővel működő pneumobilba, amely szennyező anyagot egyáltalán nem bocsát ki. Emellett felfedezhetnek egy interaktív vonatos terepasztalt is.

Érdekel környezet- és természetvédelem és a tudományok fantasztikus világa?

Csatlakozz Te is a Facebook-eseményhez és csodáld meg egészen közelről!

további cikkek

Magyar díjazottak az EWWR nemzetközi versenyén Kreatív hulladékkezelés
2023. ÉVI KÁRPÁT-MEDENCEI FENNTARTHATÓSÁGI TÉMAHÉT Egyéb
Túrázz és segíts! Itt a Tavaszi Nagytakarítás Egyéb
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.