Filmpályázat: újrahasznosítás, szelektív gyűjtés, tudatos fogyasztás a téma

Filmpályázat: újrahasznosítás, szelektív gyűjtés, tudatos fogyasztás a téma

Filmpályázat OHÜ 2014 

Furcsa humorral rendelkező amatőr filmes csapat munkája az Egyedül nem megy című kétperces, amelyből kiderül, milyen nem mindennapi dolgokra bukkanhat az ember az újrahasznosított hulladékból készült tárgyakban. Munkájukat a LOL – Sírva nevettess! kategóriában nevezték a Filmpályázatunkra.

A hulladék problémája bolygónkon már olyan mértékű globális tragédia, hogy az egész galaxisban híre ment. Mint a földieknél jóval fejlettebb civilizáció szóvivője, Zöldlakó mélységesen komoly, néhol kissé cinikus példabeszéddel próbálja bíztatni a Föld népességét az összefogásra. Zöldlakó című munkájukat a kisújszállási alkotók a LOL – Sírva nevettess! kategóriában nevezték Filmpályázatunkra.

Két lelkes és ambiciózus, kitartó és szorgalmas fiatal munkája az OMG – Ezdedurva! kategóriában nevezett Szutykok című film, amelynek témája egy hétköznapi esemény, amelyet beárnyékolnak a szelektív hulladékgyűjtő kukák. Egy fiatal pár élete, amelyben kapcsolatuk elé a hulladékok hegyei halmozzák az akadályokat. Vagy mégsem?

Egy termék csomagolásának megtervezése nagy felelősség, csak úgy, mint fogyasztóként a döntésünk, amit naponta többször is meghozunk. Végső soron mi befolyásoljuk a tervezést is – így látják a Mindennapi döntésünk című film készítői, egy egyetemista és egy hang- és fényszobrász. Az OMG – Ezdedurva! kategóriában nevezett munkájukkal arra igyekeznek rávenni mindannyiunkat, hogy válasszunk felelősséggel!

Az egyik legfiatalabb, egy 14 éves alkotó munkája A mester című film, amely egy olyan emberről szól, aki mindent megtesz a szemetelés ellen, és a maga módján próbálja felelősségteljesebb viselkedésre nevelni a fiatalokat. A filmet a LOL – Sírva nevettess! kategóriában nevezte készítője a pályázatunkra.

Február 1-ig várjuk a filmeket!

Fogalmazd meg képekben, hogy mindannyiunknak szerepünk van környezetünk szennyezésében, ezzel együtt a megóvásában is! Dolgozz fel bármilyen, hulladékkal kapcsolatos témát 2 percben.

A Filmpályázatunkra 2015. február 1-ig várjuk a nevezéseket a filmpalyazat@ohukft.hu e-mail címre.

„Egyedül nem megy!” – segíts nekünk Te is annak elérésében, hogy minél többen így gondolják!

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.