Filmpályázat: túl a 40-en

Filmpályázat: túl a 40-en

Filmpályázat 2014 OHÜKissé felpörögtek az események, így kénytelenek vagyunk némileg sűrítve bemutatni a Filmpályázatunkra beérkezett alkotásokat… 🙂 A filmeket továbbra is várjuk, a beküldési határidő 2015. február 1.

Elérkezett az idő! címmel a szegedi egyetem egy történelem szakos hallgatója küldte be nekünk kétpercesét. A filmet az OMG – Ezdedurva! kategóriában nevezte, és azon keresztül tudatosságra, tudatos gondolkodásra igyekszik motiválni a közönséget. Tudatosságra magunkkal és a bennünket körülvevő világgal szemben is. Addig, amíg nem késő…

A Filmpályázatunkra kamerát ragadott egy 17 éves gimnazista fiú is, aki számára nem teljesen ismeretlen a téma, hiszen az iskolájában felelős a szelektív hulladékgyűjtésért. AlterÖKO című munkáját az OMG – Ezdedurva! kategóriában nevezte, és abban azt próbálja megjeleníteni, mi történne, ha a bennünket körülvevő természet fel tudna lépni az emberi szemetelés és rongálás ellen…

Bolygónk teljes élővilágának életét felborítjuk a szemeteléssel és a nem a fenntarthatóságra törekvő hulladékgazdálkodással… Erre hívja fel a figyelmet egy mátészalkai alkotó pályaműve. Társadalom című kétpercesét az OMG – Ezdedurva! kategóriában nevezte a Filmpályázatunkra.

Hogyan viszonyul ma általában az ember a természethez? Érzékeljük, de messze nem értékeljük a bennünket körülvevő csodát… A Természet című kisfilm a klasszikus értelemben vett természet, az urbánus életmód és az emberi természet kapcsolatát jelenti meg. Az alkotók az OMG – Ezdedurva! kategóriában nevezték munkájukat a Filmpályázatunkra.

Hogyan szabadulhatunk meg a műanyag hulladéktól? Erre a kérdésre vonultat fel a valóságtól némileg elrugaszkodott válaszokat második filmjében egy fiatal romániai magyar filmes. Hogyan? című munkáját a LOL – Sírva nevettess! kategóriában nevezte a Filmpályázatunkra.

Alkoss Te is február 1-ig!

Fogalmazz meg egy problémát, tájékozódj a megoldás lehetőségeiről, és hívd fel rá az emberek figyelmét képekben! Forgass filmet bármilyen, hulladékkal kapcsolatos témáról. A lényeg, hogy egyedit, kreatívat alkoss, és közben megnevettess vagy megdöbbents… Nevezz a LOL – Sírva nevettess! vagy az OMG – Ezdedurva! kategóriában, és részesülj a majd kétmillió forint összértékű nyereményből!

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.