Filmpályázat: némafilm is készült

Filmpályázat: némafilm is készült

Némafilm - OHÜ Filmpályázat 2014Lassan, de biztosan közeleg a Filmpályázatunk beküldési határideje. Már 43 pályaműnél járunk, de még mindig arra buzdítunk, hogy ragadj kamerát Te is, hogy még több alkotás közül tudják kiválasztani a legjobbat a zsűri tagjai, Novák Péter, Vadon János és Pokorny Lia. Gondolkodj, tájékozódj és fogalmazz meg egy hulladékkal kapcsolatos problémát, üzenetet, és nyerj!

Egy kiürült pillepalack lelkivilágába enged bepillantást a Lélekdoki című kisfilm, amely a hulladékválságból való kilábalásra az újrahasznosítást ajánlja megoldásként. Az alkotó a LOL – Sírva nevettess! kategóriában nevezte munkáját a Filmpályázatunkra.

A Szemét dolgok című kétperces főszereplője egy fiatal pár. Teljes az összhang köztük, a fiatalok mindenben egyeznek, ugyanolyanok, még abban is, hogy utálják kivinni a szemetet. A lány kitalál erre a problémára egy megoldást, ám az nem pont azt az eredményt hozza, amit remélt… A film készítője az OMG – Ezdedurva! kategóriában nevezte munkáját.

Egy bohókás fiatal egy teljesen átlagos napját mutatja be a Hétköznapi kincsek című kisfilm, amely arra világít rá, mennyi – első ránézésre szemétnek, értéktelennek tartott – igazi “hétköznapi kincs” vesz körül bennünket nap mint nap. A filmkészítők munkájukat a LOL – Sírva nevettess! kategóriába küldték be Filmpályázatunkra.

A legolcsóbb megoldásokért fizetjük hosszú távon a legnagyobb árat – erre világít rá a Flört című kisfilm, amely nem mindennapi módon ajánl a figyelmünkbe környezettudatos megoldást arra a problémára, hogy hogyan szabaduljunk meg a szeméttől? A kisfilm a LOL – Sírva nevettess! kategóriába készült a Filmpályázatunkra.

A régi némafilmek világát idézi az Együtt, mégis külön, de ha mégis, akkor mégse, viszont egyaránt című kisfilm, amely az mutatja meg, mennyire bosszantó tud lenni, amikor az ember egyedül van egy problémával, amikor egy láthatóan fenntarthatatlan helyzet megoldása rajta kívül senkit nem érdekel… Pedig a megoldása „Egyedül nem megy!”… A produkció a LOL – Sírva nevettess! kategóriába készült Filmpályázatunkra.

A szemetet dobd a kukába, ne a földet! című, bő félperces kisfilm egy olyan választási lehetőséget állít elénk, amely mindannyiunkat érint minden nap, a nap minden órájában, minden egyes döntésnél, amit meghozunk… Az alkotó munkáját az OMG – Ezdedurva! kategóriában nevezte a Filmpályázatunkra.

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.