Filmpályázat: görbe tükör társadalmunk elé

Filmpályázat: görbe tükör társadalmunk elé

Görbe tükör - OHÜ Filmpályázat 2014A képmutatásra és a társadalom széles rétegét érintő problémákra is felhívja a figyelmet több alkotás is, a Filmpályázatunkra beküldött munkák közül. Egynémelyik hatalmas görbe tükröt állít elénk, de hát „ez a dolga”… Várjuk a Te filmedet is február 1-ig, a részletekről itt olvashatsz.

Idilli kertvárosi környezet, kedves szomszédokkal. Egy probléma van csak: a szemét. A közösségben senki nem foglalkozik az egyre növekvő kupacokkal. A nemtörődömség miatt immár élőhalottakká vált lakókat egy idegen menti meg a végleges zombi léttől… Hogyan? Kiderül a sZemét című kisfilmből, amelyet alkotói, egy háromfős pécsi amatőr filmes csapat a LOL – Sírva nevettess! kategóriában neveztek a Filmpályázatunkra.

Aki szemetel, az maradandót “alkot”, és több generáció életét is tönkreteheti felelőtlenségével. Ezt igyekszik szemléletes módon bemutatni a Palackposta című kisfilm. Munkáját a pátyi alkotó az OMG – Ezdedurva! kategóriába küldte be Filmpályázatunkra.

Görbe tükröt állít a társadalom elé, ugyanakkor pozitív üzenetet igyekszik közvetíteni az Ezekhez van eszed? című kétperces, amelyet dunaújvárosi alkotója az OMG – Ezdedurva! kategóriában nevezett be Filmpályázatunkra. Az alkotás három rövid történetből áll, amelyek amellett, hogy a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára hívják fel a figyelmet, alapvető társadalmi problémákat is bemutatnak. Nézd meg, hogyan!

Egy tündéri kislány világít rá arra, milyen jó és rossz döntéseket hozunk környezetvédelmi, környezettudatossági szempontból nap mint nap a saját életünkben. A Veszélyes hulladék című kisfilmben édesapját próbálja a jó irányba terelni. A budapesti alkotók munkájukat az OMG – Ezdedurva! kategóriában nevezték Filmpályázatunkra.

Ma már trendi környezettudatosnak, “zöldnek” lenni, ám alig van, aki komolyan veszi, hogy ez mit jelent, és eszerint is éli a mindennapjait. Mennyire vagyunk képmutatóak? Erre a kérdésre mutat egy választ az Egyedül TÉNYLEG nem megy! című kisfilm, amelyet az OMG – Ezdedurva! kategóriában neveztek Filmpályázatunkra debreceni egyetemisták.

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.