Filmpályázat: alig múlt 12 éves a legfiatalabb filmkészítő

Filmpályázat: alig múlt 12 éves a legfiatalabb filmkészítő

Filmpályázat - nyertesekHárom…kettő…egy… És… már meg is van a Filmpályázatunk eredménye. Előre bocsátjuk, hogy nem volt könnyű dolga a zsűritagoknak, Pokorny Liának, Vadon Jánosnak és Novák Péternek. Végül azonban mégis döntöttek.

Március 3-án este tartottuk a Filmpályázatunk zsűriző rendezvényét a Fogasházban. A zsűritagoknak összesen 17 pályamű közül kellett kiválasztaniuk a legjobbakat – kategóriánként a három legjobb alkotást, valamint összesen egy különdíjast.

Íme az eredmény…

Az OMG – Ezdedurva! kategóriában:

1. helyezett: Amíg lebomlik…

Készítette: Filkor Gábor (Budapest)

2. helyezett: Palackposta

Készítette: Fonth Eszter (Páty)

3. helyezett: Farost

Készítette: Varga Máté (Debrecen)

A LOL – Sírva nevettess! kategóriában:

1. helyezett: Illegál

Készítette: Horváth Tímea (Budapest)

2. helyezett: A futás

Készítette: Kovács Zoltán Frigyes, Balla Gábor, Erlauer Balázs, Préda-Kovács Zsolt, Kapás Zsolt Zsombor, Pap Róbert, Jeddi Ágost (Szeged)

3. helyezett: sZemét

Készítette: Futó László, Omódi Marianna (Pécs)

A Különdíj díjazottja pedig:

Kukában a szemét!

Készítette: Molnár Kristóf (Miskolc)

Csak emlékeztetőül: a Filmpályázatot 2014. augusztus 15-én hirdettük meg. A megmérettetésre 83 filmet készítettek el és küldtek be nekünk az OMG - Filmpályázat kategóriaalkotók. Ez négyszer annyi, mint amennyi az első, 2013-ban meghirdetett pályázatra beérkezett. Akkor 18 kisfilmet kaptunk.

A két kategória közül a közönséget megdöbbenteni szándékozó OMG – Ezdedurva! volt a népszerűbb, ide 46 pályaművet küldtek be a filmkészítők, míg a nézők körében „rekeszizomrángást” előidéző LOL – Sírva nevettess! kategóriába 37 film érkezett. A Filmpályázat több mint 200 filmkészítőt mozgatott meg, közülük voltak, akik több pályázattal is indultak. A leglelkesebb alkotópáros 4 kisfilmet készített. A pályázók közül a legfiatalabb 12,5, a legidősebb 48 éves.

A Filmpályázatra szerte az országból érkeztek pályaművek, így Alsóújlak, Baja, Békés, Biatorbágy, Bordány, Budapest és vonzáskörzete, Debrecen, LOL kategória - FilmpályázatDombóvár, Dunaújváros, Foktő, Hajdúböszörmény, Kiskunfélegyháza, Kisújszállás, Mátészalka, Mezőtúr, Miskolc, Páty, Pécs, Sajólád, Sátoraljaújhely, Sopron, Szada, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd, Szentendre, Szolnok, Szombathely és Veszprém településről is.. Sőt, a megmérettetésre határainkon túlról is küldtek be filmet, többek között Londonból és a romániai Szilágy megyéből, Szilágycseh településről.

A Filmpályázattal az volt a célunk, hogy fiatal, tehetséges filmkészítők bevonásával hozzuk közelebb az emberekhez a hulladékkal kapcsolatos környezetvédelmi és társadalmi problémákat.

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.