EWWR: bolhapiac, mint az iskolában

Bolhapiac cserebere hulladékcsökkentésJó alkalom volt az otthoni hulladékmennyiség csökkentésére az EWWR-hét negyedik napja is az OHÜ-nél. Csütörtökön bolhapiac „nyílt” az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökségnél. Az Európai Hulladékcsökkentési Hét az Európai Bizottság LIFE+ programja támogatásával valósult meg november 16-24-ig. Az OHÜ-nél minden napra vállaltak valamit a munkatársak.

Bizsu nyaklánc cserebere bolhapiacVolt, ahol lázas keresgéléssel, máshol hatalmas megkönnyebbüléssel telt a szerda este. Az OHÜ munkatársai közül sokan készültek így vagy úgy a csütörtöki bolhapiacra. Otthon gyűjtöttek össze olyan tárgyakat, amelyeket már meguntak, nem használnak, így azok csak a helyet foglalják.

A bolhapiacra szánt tárgyakat sokan már reggel, a munkába érkezéskor letették a konferencia-teremmel szemben elhelyezett asztalokra, amelyek közül egész nap, amikor a feladatok engedték, lehetett válogatni.

Kisebb nagyobb táskák, gyertyatartók, névjegykártyatartók, könyvek, CD-k, bizsuk találtak „új gazdára” a bolhapiacon. A munkaidő végére az Régi könyvek cserebere bolhapiac hulladékcsökkentésasztalokról szinte minden felajánlott tárgy eltűnt.

Így végül teljesült ezen a napon is az Európai Hulladékcsökkentési Hét célja, és sikerült ráirányítani a figyelmet arra, hogyan lehet minél több egyszerű, kreatív megoldással elérni, hogy minél kevesebb hulladék keletkezzen körülöttünk. Azok a használati tárgyak ugyanis, amelyek valakinek már nem kellenek, másoknak még jól jöhetnek.

további cikkek

Zöld közösség, fenntartható jövő: Az Energiaügyi Minisztérium Hulladékcsökkentési Hete hírek
Sikeresen zajlott Egerben az Európai Hulladékcsökkentési Hét, amelyet a Heves Vármegyei Kormányhivatal szervezett. hírek
Példaértékű összefogás a Semmelweis Egyetem Napköziotthonos Óvodában hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.