Európai hulladékos felmérés: Te hogyan látod a helyzetet?

Európai hulladékos felmérés: Te hogyan látod a helyzetet?

Close-up Look At Green PenAz Európai Bizottság Téged is felkér, hogy idén (is) vegyél részt az európai hulladékos felmérésben, melynek célja, hogy felmérje, mennyire és hogyan érzékelik a lakosok a keletkezett hulladék mennyiségével kapcsolatos problémákat, mennyire ismerik és használják ki a rendelkezésükre álló lehetőségeket a keletkezés megelőzése, a tárgyaink újrahasználata és a hulladékká vált anyagok újrahasznosítása érdekében. A kérdőívet 2017. január 31-ig lehet kitölteni.

2013 óta minden évben elvégzik a kontinensen ezt a felmérést, annak érdekében, hogy lássák, miként változnak a témához kapcsolódó ismeretek, és az alábbi kérdésekre keresik a választ:

Európa lakosai mennyire érzik magukat informáltnak a hulladékokkal kapcsolatos kérdésekben, mekkora problémának érzékelik a témát, mit tudnak tenni a mindennapok során annak érdekében, hogy minél kevesebb hulladékot termeljenek, és minél optimálisabban használják ki a rendelkezésükre álló erőforrásokat? Itt a lehetőség, hogy Te is elmondd a véleményed ezekben a kérdésekben!

note with reduce reuse recycleA magyar nyelvű kérdőív kitöltése anonim módon, név nélkül történik, maximum 10 percet vesz igénybe.

A válaszadók – így köztük Te is – hozzájárulnak ahhoz, hogy Magyarországról is értékelhető eredményt és hiteles képet kapjanak Brüsszelben, és ezáltal arra is hatással lehetnek, milyen irányban folytatódjon a szemléletformálás Európában.

Tovább a kérdőívre!

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.