Európai Hulladékcsökkentési Hét: zárult a regisztráció

Európai Hulladékcsökkentési Hét: zárult a regisztráció

Regisztráció zárás_EWWRLejárt a jelentkezési határidő az idei Európai Hulladékcsökkentési Hétre. Az akciósorozat november 21-29. között valósul meg szerte az országban. A kampány keretében, míg tavaly 150, addig ebben az évben már több mint kétszer ennyi hulladékcsökkentő, környezeti szemléletformáló akcióötlet valósul meg.

Közeleg az Európai Hulladékcsökkentési Hét, 2015. november 13-án délben zárult a regisztráció, már nincs más hátra, mint az kampányra regisztrált akciók végrehajtása. Bízunk benne, hogy ebben minden akciófejlesztőnk és az általa megmozgatott önkéntesek is örömüket lelik. 🙂

Az Európai Hulladékcsökkentési Hétre hat kategóriában lehetett jelentkezni, ezek a Közigazgatási szerv, hatóság; Egyesület/nonprofit szervezet; Cég/ipari szereplő; Oktatási intézmény; Magánszemély; és az Egyéb (például: kórház, idősek otthona, kulturális intézmény stb.). Mint minden évben – az Európai Hulladékcsökkentési Hét magyarországi koordinátoraként – most is jelöljük majd az Európai Hulladékcsökkentési Díjra a legjobb, legkreatívabb, legtöbb embert megmozgató akciókat – kategóriánként egyet-egyet.

Ehhez várjuk a Hét után a minél színesebb és részletesebb beszámolót azoktól az akciófejlesztőktől, akik szeretnék, hogy jelöljük akciójukat a díjra!

Az idén immár ötödik alkalommal megvalósuló kampány keretében önkéntesek olyan ötleteket valósítanak meg, amelyekkel felhívják a figyelmet a hulladékkeletkezés megelőzésének, a keletkezett mennyiség csökkentésének, a termékek újrahasználatának, valamint az anyagok újrahasznosításának fontosságára. Az összeurópai kampány központi témája idén a „Hozz ki többet kevesebből!”gondolat, amely arra igyekszik ráirányítani a figyelmet, hogy kevesebb erőforrás és alapanyag felhasználásával is elérhetjük ugyanazt az eredményt.

A hulladékok keletkezését megelőző ötletek megvalósítására természetesen egész évben szükség van, így azokat, akik idén nem tudtak csatlakozni az összeurópai kampányhoz, arra buzdítjuk, hogy a saját környezetükben kampányoljanak egész évben, és így készüljenek a jövő évi Európai Hulladékcsökkentési Hétre! 🙂

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.