Energia Nap: egy nap a tudatos energia felhasználásról

Energia Nap: egy nap a tudatos energia felhasználásról

Plakát energia nap_fekvőA szervezők egész napos programsorral, szűrővizsgálatokkal, előadásokkal, sport- és egyéb interaktív programokkal várnak mindenkit 2015. szeptember 12-én, Budapesten, a Flórián téren. Az Energia Nap résztvevői elsajátíthatják, hogyan tudnak tudatosan, okosan, takarékos módon bánni nemcsak a saját belső, vitális energiájukkal, hanem a környezetünk megújuló, zöld energiájával is. Az eseményen mi is ott leszünk „OKTF NHI www.szelektálok.hu” sátránál, és számítunk Rád!

A szervezők arra szeretnének rávilágítani, hogy az egyén és a társadalom jövője is a tudatos felelősségvállalástól és az összefogástól függ. Az ingyenes rendezvény délelőtt 10-től este 8 óráig tart nyitva. A színpadon különböző edzéseket (például gyermekjóga, gerinctréning), délután és este koncerteket (GEO zenekar, ZságbaMacska) tartanak.

Plakát energia nap_álló

Az ÖKO TEÁTRUM-ban előadásokat hallhattok többek között az egészséges táplálkozásról, az öröm gyógyító erejéről, a különböző élelmiszerek tápanyagtartalmáról és ennek jelöléséről, címkézéséről, a napenergiáról és az elektromos autókról.

Az ÖKO PLACC-on megismerkedhettek a tudatos fogyasztói döntések meghozatalát segítő ökocímkékkel, megtudhatjátok, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni otthonotok energiatakarékossá tételéhez, és kézbe vehettek környezetbarát, lebomló anyagokból készült vendéglátó eszközöket is.

Az „OKTF NHI www.szelektálok.hu” sátránál egy izgalmas társasjáték közben megtudhatjátok, hogyan és mennyi energiát tudtok megtakarítani szelektív hulladékgyűjtéssel, elméletben megismerkedhettek a hulladékok különválogatásával, hasznosításával, és csatlakozhattok akár az Európai Hulladékcsökkentési Héthez is.

Várunk mi is szeptember 12-én, szombaton a Flórián téren! 🙂

 

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.