Élményekben gazdag időtöltést kínál a Föld Napja – V. Tudományfesztivál

Élményekben gazdag időtöltést kínál a Föld Napja – V. Tudományfesztivál

Föld Napja - V. Tudományfesztivál - 1Látványos, mozgalmas, tartalmas programokkal készülnek idén a Föld Napja – V. Tudományfesztivál szervezői. Április 22-én és 23-án, Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeum Kertjében nem csak megcsodálni, hanem kézzel megfogni, kipróbálni, megszagolni, megízlelni lehet a tudományok, a környezet- és természetvédelem csodáját. A gyakorlattal színesítve így az iskolában szerzett elméleti tudást…

IMG_0905Kiszabadulva az osztálytermekből a remélhetőleg napsütéses tavaszi időben (az előrejelzések nagyrészt ilyet ígérnek) különleges élményekkel gazdagodhatnak a gyerekek, úgy, hogy közben észrevétlenül beleláthatnak a legkülönbözőbb tudományágak egy-egy izgalmas részletébe, új dolgokat tanulhatnak és tapasztalhatnak meg a saját bőrükön, ráérezhetnek környezetünk, és a természet védelmének fontosságára.

Az idei Föld Napja – V. Tudományfesztivál rendezvényen április 22-én és 23-án délelőtt 10 órától este 6-ig várják a látogatókat a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében.

Ezalatt a résztvevők bepillanthatnak az időjárás-előrejelzés készítésének kulisszái mögé, sőt, ők maguk is készíthetnek ilyet, és egy speciális eszköz segítségével megmérhetik például, mekkora cseppekből áll az eső.

IMG_0900Készíthetnek napórát, és közelről megvizsgálhatják robotok működését, ültethetnek növényeket, készíthetnek üvegmatricát és újságpapírból karkötőt, tojástartóból gombát, és próbára tehetik magukat egy, a szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő játékparkban.

A legbátrabbak vezethetnek targoncát az egyik gyógyszergyár virtuális raktárában, és a kezüket terméstapogatóval, geológiai tudásukat pedig kőzetfelismeréssel tehetik próbára. Sőt, akinek kedve van hozzá, felpróbálhatja a hortobágyi viseletet, a subát és a kalapot, és karikás ostort is foghat a kezébe.

Maci Kórház - Föld Napja 2015A legkisebbek pedig a Maci Kórházban ismerhetik meg az orvosi vizsgálat menetét, és közelről megnézhetik a gyermekrendelőben előforduló eszközöket.

A részletes program itt érhető el.

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.