Élmény és tanulás egyszerre? Irány a Föld Napja – IV. Tudományfesztivál!

Élmény és tanulás egyszerre? Irány a Föld Napja – IV. Tudományfesztivál!

Föld Napja 2014Hogyan készül az időjárás-jelentés? Mekkora ökológiai lábnyomot hagyunk magunk után? Milyen érzés vezetni egy pneumobilt? Sőt, mi az a pneumobil? Mi az éggömb és hogyan működik a napóra?

Ezekre a kérdésekre mind-mind választ kaphatsz, ha ellátogatsz a Föld Napja – IV. Tudományfesztivál rendezvényre, amelynek 2014. április 24-én és 25-én a Magyar Nemzeti Múzeum kertje ad otthont.

Az izgalmas, interaktív és látványos programok mindkét nap délelőtt 9 órakor kezdődnek és este 6 óráig tartanak, tehát jöhetsz dolgozatírás helyett (természetesen csak az iskola szervezésében 🙂 ), vagy munka után!

A Föld és a tudományok ünnepét most először szervezzük meg együtt. Mivel a tudás hatalom, amely környezetünk megóvásában is segíthet; tanulni pedig – igazán eredményesen – tapasztalatok útján, élményeken keresztül lehet, a két eseményt ennek mentén fűztük össze.

Bee Pollinating Marigold (Tagetes) FlowerHa eljössz Te is, látványos, izgalmas kémiai és fizikai kísérleteknek lehetsz szemtanúja, vizsgálhatsz méheket mikroszkóp alatt, és a társaiddal akár különböző molekulák élő modelljeit is kialakíthatjátok. Emellett kipróbálhatjátok, milyen használni egy látássérülteknek fejlesztett pénz- és színfelismerő rendszert.

Maci Kórház - Föld Napja 2014“Megnyitja kapuit” a Maci Kórház, ahol a legkisebbek megismerkedhetnek különböző orvosi vizsgálatok menetével és közelebbről megnézhetik a gyermekrendelőben előforduló eszközöket.

Lesz mamutsimogató, igen, mamutsimogató, valamint ásvány- és életnyom bemutató, a tanárok pedig kipróbálhatnak egy olyan alkalmazást, ami dolgozatok, tesztek összeállításában és kijavításában lehet a segítségükre.

Bárki találhat tehát magának olyan programot, ami érdekes lehet a számára, sőt, azon keresztül számos új dolgot tanulhat, kapcsolódjon az a tudományok valamelyikéhez, a környezetvédelemhez, vagy akár mindkettőhöz! Gyere Te is! Várunk! 🙂

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.