Elég a szemétből!

Elég a szemétből!

kelemen_istvan_magyarorszagLehet, hogy csak mese lehet a szemétmentes világ? Hiszen az egyes ember nem tehet arról, hogy mindent csomagolva kapunk, hamar tönkremennek a kütyük, és lassan senki sem emlékszik arra, hogy hogyan lehetett élni nejlonzacskó nélkül…A jó hír az, hogy mégis van megoldás. Vagyis sokféle megoldás van, melyek közül kedvünkre válogathatunk. Kevesebb lesz a világra zúdított hulladékunk, ha kevesebb lesz a pazarlás. És ebbe a kategóriába igazán sok minden beletartozik. Mert pazarlás a túlzó csomagolás, a divat kedvéért lecserélt tárgyaink, vagy a hűtőben felejtett és ehetetlenné vált joghurt. Ezt egyszerű belátni, nem?

De folytassuk. Szintén kevesebb lesz a szemét, ha az „egyszerhasználatos” helyett a tartós dolgokat választjuk. Ha nem felejtjük otthon a bevásárlószatyrot. Ha a szelektíven gyűjtött hulladékot a megfelelő gyűjtőhelyre visszük. Ha igyekszünk jó minőségű termékeket vásárolni, hogy hosszú időn keresztül szolgálják ki az embert. Így is könnyen csökkenthetjük a kukába borított mennyiséget. A lényeg: legyen kevesebb szemét!

És végül néhány zseniális videó a Nemzetközi Köztisztasági Világszervezet pályázatáról, melyek ide kattintva elérhetőek.

Íme az első helyezett magyar alkotás ízelítőként:

***

Ha van saját ötleted, praktikád a hulladékok mennyiségének csökkentésére, a szelektív gyűjtés népszerűsítésére, csatlakozz az Európai Hulladékcsökkentési Héthez!
Regisztrálj november 6-ig. Részletekről bővebben itt olvashatsz.

***

A sorozat támogatója: Karakter Kommunikációs Iroda, www.zoldbicikli.hu

karakter_logo

zoldbicikli_logo

Kép forrása: Kelemen István (Magyarország) – Too Much Waste Nemzetközi Karikatúra Pályázat

további cikkek

Nekünk pár másodperc, a környezetnek akár ezer év: Hogyan lesz a hulladékból szemét? hírek
Ismét indul a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akció hírek
Európai Hulladékcsökkentési Hét 2023: Itt vannak az eredmények! hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.