Divatba jöttünk!

Divatba jöttünk!

Örömmel tapasztaljuk, hogy egyre többen szeretnének olyan környezetben élni, sportolni, amely tiszta és egészséges.

Svédországban például a futók futás közben kezdték el felszedni  az útjukba kerülő szemetet, amelyet aztán a legközelebbi kukába dobnak. Mindeközben még arra is ügyelnek, hogy mindezt lefotózzák és feltöltsék közösségi oldalukra. Így hívják fel a figyelmet a felelőtlen szemetelőkre és példát mutatnak, hogy a jó levegőért és az egészségükért cselekszenek. Az ilyen képeket, videókat tetszikelők maguk is csatlakoznak – nemcsak virtuálisan – hanem a gyakorlatban is ehhez a ploggingnak elnevezett új fitness divathoz.

Hazánkban a Magyar Természetjárók Szövetsége évek óta részt vesz a TeSzedd – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akcióban, az Országos Kéktúra, új nevén az Országos Kékkör túraútvonalain az illegálisan elhagyott szemét összegyűjtése, a természet védelme érdekében.

Kaposváron egy kerékpárút mellett állított fel az önkormányzat speciális, „kerékpáros szemetest” 2017 szeptemberében. A kosárlabdahálóhoz hasonló, vízszintesen felszerelt szemetes hálóba menet közben, a kerékpárról is bele lehet dobni a szemetet. A kerékpárutat a futók is használják, így nekik is kézközelben van a szemétgyűjtő alkalmatosság. A szlogen pedig magáért beszél: ” Legyen egy jó dobásod!” Reméljük, hogy a fenti jó példák – úgy, mint a divat – hamarosan elterjednek, mert a természetben élő, járó, az egészségüket óvó emberek igényes közössége – nemcsak virtuálisan – de bizonyítottan egyre növekszik. Ez tetszik!

további cikkek

Sikeresen zajlott Egerben az Európai Hulladékcsökkentési Hét, amelyet a Heves Vármegyei Kormányhivatal szervezett. hírek
Példaértékű összefogás a Semmelweis Egyetem Napköziotthonos Óvodában hírek
Az INNOMATIK Megoldástechnika Kft. folyamatosan elkötelezett a fenntarthatóság iránt, és olyan kreatív megoldásokat kínál, amelyek csökkentik a környezeti terhelést. Most bemutatjuk, hogyan hozza létre a cég a mindennapi működésében az innovációt és a környezettudatosságot. hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.