Csomagolj okosan!

Csomagolj okosan!

julio-carrion-cueva-peru-too-much-waste Azt hiszem, mindannyian választottunk már így. Persze nem azt akarom mondani, hogy ezzel hibáztunk is, netán egyenesen ártottunk a környezetünknek. Dehogy! 🙂 Hiszen a csomagolás fontos, gyakran szükséges is, sőt még érzelmeink kifejezésében is segíthet. Miért válnánk meg tőle?

De akkor miért akkora probléma napjainkban a kidobott csomagolóanyag, azaz csomagolási hulladék? Mert érték… Gondoltad volna? Érték, amire szükségünk van az első felhasználás után is. Rengeteg van belőle, hiszen rengeteget fogyasztunk mindenből. A termékeket szállítjuk: óv és rendszerez a csomagolás. Eladásra kínáljuk: üzenetet közvetít a csomagolás. Tároljuk: tisztán és frissen tart a csomagolás.  Mikor végre használni kezdjük a terméket, akkor szembesülünk vele, mennyi hulladék marad egy mutatósan csomagolt arckrém után, egy újonnan vásárolt telefonkészülék után. Háztartási gépet vagy bútort csomagoltatok ki mostanában? Horror, hogy még arról is gondoskodni kell, hova tüntessük a félkukányi kartont, fóliát, hungarocellt.

Hé! Ne tüntesd el! A már egyszer feldolgozott anyagok nem kerülhetnek a szemétbe, legyen az papír, műanyag vagy üveg. Gyűjtsd szelektíven, segíts, hogy újrahasznosítható másodalapanyag készülhessen a csomagolási hulladékból! Így csomagolhatunk okosan.

***

Ha van saját ötleted, praktikád a hulladékok mennyiségének csökkentésére, a szelektív gyűjtés népszerűsítésére, csatlakozz az Európai Hulladékcsökkentési Héthez!
Regisztrálj november 6-ig. Részletekről bővebben itt olvashatsz.

***

A sorozat támogatója: Karakter Kommunikációs Iroda, www.zoldbicikli.hu

karakter_logo

zoldbicikli_logo

Kép forrása: Julio Carrión Cueva (Peru) – Too Much Waste Nemzetközi Karikatúra Pályázat

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.