Csatlakoznak a közlekedési vállalatok is a 2020-as Hulladékcsökkentési Héthez

Csatlakoznak a közlekedési vállalatok is a 2020-as Hulladékcsökkentési Héthez

Ma a közlekedési vállalatok, érdekképviseletek és részben rajuk keresztül minden közlekedő számára az ITM államtitkárai, Boros Anita és Mosóczi László bemutatták az Európai Hulladékcsökkentési Hét célját és magyarországi programsorozatát.

Az elmúlt időszakban igen jelentős előrelépés történt a közlekedési ágazatokban is a fenntarthatóbb közlekedési módozatok kialakítása, az ehhez szükséges innovációk és gyártási kapacitás bővítése érdekében, emelte ki Boros Anita. Az államtitkár azt is elmondta, hogy ma azoknak a figyelmét szeretnék felhívni a hulladék csökkentésére, újrahasznosítására, újrahasználatára, akik bármilyen formában közlekednek, használják a közlekedési infrastruktúrát: ezt mindenki szívesebben teszi, ha a közlekedéshez használt út, vagy éppen eszköz tiszta. Éppen ezért nagyon fontos, hogy vigyázzunk ezekre a környezeti elemekre is. 

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét erre szeretné felhívni a figyelmet és arra buzdít, hogy ha valakinek valamilyen ötletük van, csatlakozzanak a hazai programok sorozatához: www.hulladekcsokkentesihet2020.hu, illetve a https://ewwr.eu oldalon! 

további cikkek

Idén tavasszal 11. alkalommal került megrendezésre az ország legnagyobb, önkéntes hulladékszedési kampánya, a „TeSzedd! TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért
Magyar díjazottak az EWWR nemzetközi versenyén Kreatív hulladékkezelés
2023. ÉVI KÁRPÁT-MEDENCEI FENNTARTHATÓSÁGI TÉMAHÉT Egyéb
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.