Cigarettacsikket gyűjtött a HungaroControl Zrt., hogy a TerraCycle újrahasznosítsa

Cigarettacsikket gyűjtött a HungaroControl Zrt., hogy a TerraCycle újrahasznosítsa

EWWR csikkgyűjtés HungaroControl Zrt.A TerraCycle Magyarország Kft. a Hulladékcsökkentési Hét keretében vállalta, hogy a gyűjtőpartnerénél, a HungaroControl Zrt.-nél a program ideje alatt keletkező cigarettacsikkeket újrahasznosítja, hogy azokból újra műanyagot és környezetbarát termékeket készítsen. A gyűjtés a TerraCycle folyamatosan futó cigarettacsikk-gyűjtő programja részeként valósult meg, így nem csak a Hulladékcsökkentési Hét ideje alatt, hanem azon kívül is folyamatosan fut.

Eredmények

A Hulladékcsökkentési Hét ideje alatt begyűjtésre kerülő cigarettacsikkek mennyisége közel 4000 darab volt! Ennyi cigarettacsikkel kevesebb kerül a szemétlerakókba, vagy rosszabb esetben a földre eldobálva. Ennyi csikk elegendő arra, hogy a TerraCycle 80 darab hamutartót készítsen, vagy egy kerti pad több mint 20 százalékához elegendő újraműanyagot állítson elő.

Lelkiismeretes gyűjtők és takarítók

A HungaroControl Zrt. Hulladékcsökkentési Héttel foglalkozó programkoordinátora a cigarettacsikk-gyűjtő program sikerét a lelkiismeretes takarítószemélyzetben látja. A kijelölt dohányzóhelyiségekben a csikkek a környezettudatos dohányzó munkatársak révén a hamutartókba kerülnek, onnan pedig a takarítók teszik a gyűjtődobozokba, hogy a TerraCycle ingyenesen elszállítsa, és újrahasznosítsa őket.

Összegzés

A TerraCycle és a HungaroControl közös akciója rámutat arra, hogy egy vállalaton belül is kiépíthető és ápolható a környezettudatos attitűd. Ennek erősítését szolgálják a Hulladékcsökkentési Héthez hasonló programok is, amelyek lehetőséget biztosítanak a munkahelyi közösség építésére, és a konkrét program keretén belül pedig a szelektív hulladékgyűjtés fellendítésére is, legyen szó akár egy olyan extrém hulladéktípusról, mint a cigarettacsikk.

HungaroControl Zrt. csikkgyűjtés EWWR

további cikkek

Magyar díjazottak az EWWR nemzetközi versenyén Kreatív hulladékkezelés
2023. ÉVI KÁRPÁT-MEDENCEI FENNTARTHATÓSÁGI TÉMAHÉT Egyéb
Túrázz és segíts! Itt a Tavaszi Nagytakarítás Egyéb
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.