Bevásárlólista: kevesebb hulladék, több szabadidő, energia és megtakarított pénz

Bevásárlólista: kevesebb hulladék, több szabadidő, energia és megtakarított pénz

Bevásárlólista EWWR hulladék csökkentésAz EWWR-hét legkönnyebb vállalása volt a pénteki az OHÜ dolgozói számára. Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség munkatársai bevásárlólistát készítettek. A november 16-a és 24-e között megtartott Európai Hulladékcsökkentési Hét az Európai Bizottság LIFE+ programja támogatásával valósult meg. Az OHÜ munkatársai az akció minden napján más vállalást teljesítettek.

Bevásárlólista EWWR hulladékcsökkentésAz EWWR-hét célja, mint minden évben eddig, most is az volt, hogy ráirányítsa a figyelmet arra, hogyan lehet minél több egyszerű, kreatív megoldással elérni, hogy minél kevesebb hulladék keletkezzen a környezetünkben.

Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség munkatársai az akció utolsó, pénteki napjára elkészítettek egy bevásárlólistát. Volt, aki az aznapi, volt, aki a hétvégi nagybevásárlást készítette elő, tervezte meg így. Többen egy papírcetlire szedték össze a gondolataikat, mások pedig az okostelefonjaikra letöltött alkalmazásokat hívták segítségül.

Mindegy, melyik megoldást választották, az igyekezetükért egy jegyzetfüzetet kaptak ajándékba, azért, hogy később is Bevásárlólista mobilon alkalmazás EWWRlegyen mire összeírniuk a vásárolnivalókat.

Ezzel együtt így elkerülték a péntek délutáni vagy szombat reggeli fejtörést és idegeskedést, megelőzték a felesleges hulladékkeletkezést és pénzkidobást, valamint több idejük maradt más, fontosabb dolgokra, mint a szabadidő hasznos eltöltésére, kikapcsolódásra, feltöltődésre, ami így, az év végén különösen nem hátrány…

további cikkek

Zöld közösség, fenntartható jövő: Az Energiaügyi Minisztérium Hulladékcsökkentési Hete hírek
Sikeresen zajlott Egerben az Európai Hulladékcsökkentési Hét, amelyet a Heves Vármegyei Kormányhivatal szervezett. hírek
Példaértékű összefogás a Semmelweis Egyetem Napköziotthonos Óvodában hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.