Az újbudai Csíki suli is csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Héthez

Az újbudai Csíki suli is csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Héthez

DSC_0065Hársfát ültettek, előadást hallgattak, hulladékszobrászati bemutatót láttak és vetélkedőn mérték össze a tudásukat a gyerekek a Csíkihegyek Általános Iskolában. Mozgalmas napon vettek részt az Európai Hulladékcsökkentési Héten, amelyhez az intézmény idén először csatlakozott.

A rendezvényen elsőként Hoffmann Tamás polgármesterrel, Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkárral, valamint Király Nóra önkormányzati képviselővel közösen egy hársfát ültettek el a diákok az iskola udvarán. A gyerekek, tanárok, vendégek ezután együtt megnézték az alsósok néptáncbemutatóját a színházteremben.

Csiki suli EWWR újbuda OHÜA tanulóknak az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség munkatársa tartott ismeretterjesztő előadást arról, milyen átalakulási folyamatokon megy keresztül az újrahasznosítandó hulladék. Bedő Károlyné az emberiség pazarló, hulladéktermelő magatartására is felhívta a figyelmet.

Csiki suli EWWR újbuda Pillekő ProjektA környezettudatos nap keretében Antal Csaba, a Pillekő Projekt megalkotója hulladékszobrászati ízelítőt tartott. Bemutatója kiválóan érzékeltette, hányféleképpen lehet felhasználni a műanyag hulladékokat. A gyerekek az előadása végén ki is próbálhatták egyik munkáját, egy PET-palackból készített ülőbútort, amit egyébként akár ők maguk is bármikor készíthetnek otthon. Tehát: nem kell az üres palackot kidobni, mert jó lesz az még valamire…

A program zárásaként a negyedik osztályosok szelektív hulladékgyűjtés témakörben mérték össze tudásukat, majd a legügyesebbeket értékes díjakkal jutalmazták.

Csiki suli EWWR újbudaBár az Európai Hulladékcsökkentési Hét véget ért, a hasonló programok sora nem, azt az egész tanév során folytatják az intézményben.

Nem ez volt az első környezetvédelmi, hulladékcsökkentési kezdeményezés, amelybe Újbuda bekapcsolódott. Brüsszelben idén novemberben az újbudai Polgármesteri Hivatal lett a „legzöldebb” iroda: megnyerte az első Európai Zöld Iroda Versenyt a közintézményi kategóriában. A megmérettetésre, amelynek eredményét a Brüsszeli Kereskedelmi Kamara támogatásával megszervezett Irodai Zöld Innováció c. konferencia keretében hirdették ki, 6 ország 22 szervezete nevezett.

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.