Az OHÜ is üzent a jövőnek

Az OHÜ is üzent a jövőnek

idokapszula_torok_szabolcs
Mi is csatlakoztunk a Music FM felhívásához és dobtunk üzenetet az ’56-osok terén elhelyezett időkapszulába. Azt a Magyar Nemzeti Múzeum
munkatársai csak 50 év múlva bontják fel. A Századok Sátrában Török Szabolcs, az OHÜ szóvivője helyezte el az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség üzenetét egy kis zöld színű kukában. A műsorvezetők, Horváth Szilárd és Balogh Tamás nagyon örült az OHÜ üzenetének, kíváncsiak vagyunk, hogyan fogadják majd az alábbi sorokat azok olvasói egy fél évszázad múlva…

A mi üzenetünk…

Kedves Olvasó!

idokapszula_torok_szabolcs_horvath_szilard Ez a színes doboz, amiben ezt a levelet találtad, a mi időnkben – némileg nagyobb méretben – arra szolgált, hogy beledobjuk a kifogyott, elhasznált, vagy csak már nem használt dolgainkat.

Azért gyűjtöttük így külön a tárgyakat, anyagokat, hogy azokat a megfelelő helyen újra hasznosítsák. A kék színű kukákba mindenhol az országban a papír került, a zöldekbe pedig a vegyes hulladék. A mi életünkhöz ezek a dolgok sajnos még hozzátartoztak.

Bízunk abban, hogy Ti már nem ismeritek se ezeket a dobozokat, se a hulladék fogalmát.

Őszintén reméljük, hogy már csak olyan dolgokat vásároltok, amelyekre valóban szükségetek van, és amire már nincs, azt teljes egészében erőforrásként használjátok.

Az, hogy ezt az üzenetet olvassátok, azt jelenti, hogy sikerült közösen elérnünk, hogy Nektek és majd a Ti gyermekeiteknek is megmaradjon a Föld, amely még élő, tiszta és egészséges környezetet biztosít számotokra. Azt is jelzi, hogy kíváncsiak vagytok arra, hogyan sikerült elődeiteknek megóvni Földünket. Így.

Vigyázzatok Ti is rá!

 Budapest, 2014. október 22.

Az OHÜ Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. munkatársai

további cikkek

Nekünk pár másodperc, a környezetnek akár ezer év: Hogyan lesz a hulladékból szemét? hírek
Ismét indul a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akció hírek
Európai Hulladékcsökkentési Hét 2023: Itt vannak az eredmények! hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.