Az Innovációs és Technológiai Minisztérium „Álmodd meg Te az Európai Hulladékcsökkentési Hét legjobb magyar akciószervezőinek járó díjat” alkotópályázatot hirdet.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium „Álmodd meg Te az Európai Hulladékcsökkentési Hét legjobb magyar akciószervezőinek járó díjat” alkotópályázatot hirdet.

A 2009 óta minden év novemberének utolsó hete Európa-szerte a hulladékcsökkentés jegyében telik. Idén november utolsó hetében, november 21-29. között eljön az ideje annak, hogy kisöpörjük a szemetet a szőnyeg alól, és láthatóvá tegyük a láthatatlant, hogy a rejtett zugok is megtisztuljanak: sor kerül idén is az Európai Hulladékcsökkentési Hétre.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét díjátadó ünnepségét több kategóriában évről évre megrendezik, idén a szaktárca is díjazni kívánja az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében megvalósult magyarországi rendezvényeket, eseményeket, akciókat, mondta Boros Anita az Innovációs és Technológiai Minisztérium Építésgazdaságért, Infrastrukturális Környezetért és Fenntarthatóságért Felelős államtitkára.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét célja, hogy Európa legtöbb tagállamában egyszerre kerüljön sor olyan programok, projektek, események, rendezvények, versenyek megrendezésére, amelyeknek a célja, hogy felhívják a figyelmet a hulladék csökkentésének szükségességére, lehetőségeire. A minden év novemberében megvalósuló programsorozathoz önkéntes alapon lehet csatlakozni.

Magyarország eddig számos oktatási intézménye, állami vagy önkormányzati szervezete, civil szervezete, vállalkozása,sőt számos magánszemély is szervezett az elmúlt években valamilyen olyan programot, amellyel a hazai környezettudatosság színes tárházát mutattuk be.

Az idén megrendezésre kerülő Európai Hulladékcsökkentési Hét magyarországi programszervezői által szervezettrendezvényeket, eseményeket, akciókat a szaktárca által felkért zsűri is díjazni kívánja.

A pályázati felhívásunk most azoknak szól, akik szeretnének részt venni a hazai díjak megálmodásában és elkészítésében, az Európai Hulladékcsökkentési Hét célkitűzésének megfelelően valamilyen feleslegessé vált, kidobásra ítélt dolog, eszköz, tárgy, alkotórész felhasználásával. Mi a díjakat megalkotókat is díjazni szeretnénk! Ezért arra hívunk fel minden, kreatív ötletekben gazdag, környezettudatos pályázni kívánót, hogy készítse el azt a díjat bármilyen anyagból, bármilyen technikával, amelyet a hazai zsűri majd odaítélhet a magyar hulladékcsökkentési programszervezők legjobbjainak, mondta az államtitkár.

A pályamű a díj, amelynek elkészítéséhez bármilyen anyag, illetve technika használható (szobrászati, festészeti, kreatív ipari stb.).

Fontos kikötés, hogy a pályamű elkészítéshez, legyártáshoz használandó alapanyag valamilyen hulladék vagy abbólújrahasznosított anyag kell, hogy legyen, így például használt textil, irodai papírhulladék, PET hulladék stb. A pályázatnak a felhasznált alapanyag bemutatását is tartalmaznia kell. Ehhez csatolni kell a mű elkészültét dokumentáló, fotókkal alátámasztott írásos beszámolót (maximum 20 e karakter).

A pályázatra csak már legyártott, megalkotott pályaművek benyújtásával lehet pályázni.

A pályaműveket a zsűri fogja rangsorolni és eldönteni, hogy melyik pályamű lesz a később megrendezésre kerülő Európai Hulladékcsökkentési Hét magyarországi programjai közül az I-III. helyezetté, illetve melyik lehet különdíj.

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.