Átadták az Ozone Zöld-díjat

Átadták az Ozone Zöld-díjat

Ozone Zöld-díjOlyan környezettudatos innovációknak ítélték oda az elismerést, mint a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés megszervezése, vagy hulladék laptopok felújítása és értékesítése. Az OzoneNetwork tévé által alapított díjat a Magyar Fenntarthatósági Csúcs konferencia keretében adták át.

A díjra olyan vállalatok, magánszemélyek, civil szervezetek és újságírók jelentkezhettek, akik konkrét környezettudatos innovációt valósítottak meg adott időszakban, illetve a hétköznapi működésük során tesznek azért, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjanak maguk után. Olyan jelentkezőket vártak, akik szem előtt tartják a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés szempontjait, és példaértékű kreatív megoldásokat dolgoztak ki, legyen szó kis, vagy egészen nagy projektekről.

Az idei díjazottak…

Ozone Zöld-díj 2014 Bokor Lajos

Fotó: Szabó Gábor – Origo

A nagyvállalat kategóriában az Ozone Zöld-díjat a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. kapta meg a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés megszervezésében végzett munkássága, valamint az integrált hulladékgazdálkodási rendszer kiépítésében játszott szerepe miatt.

A kis – és középvállalatok között a Discount Laptop Shop Zrt. pályázatát találták a legjobbnak. A cég elektronikai hulladékként kezelt laptopokat újít fel teljes egészében és értékesít. Ez a környezetbarát kereskedelmi szolgáltatás Magyarországon forradalmian új megoldás.

A civil szervezetek közül a Súlyosan Mozgássérültek Bethesda Segélyező Alapítvány innovációját választották a legjobbnak. A szervezetnél számos mozgássérült ember foglalkoztatásával haszontalannak tűnő hulladékokból, faforgácsból, gyertyacsonkokból, vagy például az elhasznált papír törlőkendők kartongurigáiból állítanak elő gyújtóst.

Ozone Zöld-díj 2014 Sarkadi Péter

Fotó: Szabó Gábor – Origo

Magánszemély kategóriában Bács Emese képzőművész kapta meg idén az Ozone Zöld-díjat. A művésznő kizárólag újrahasznosított anyagokból készít festményeket és szobrokat.

A zöld sajtódíjat ebben az évben Sarkadi Péternek, a Greenfo.hu alapító-főszerkesztőjének ítélték oda. A környezetvédelemmel foglalkozó hírportál hiánypótló szerepet tölt be az ilyen témájú hírek, információk és a környezettel és a fenntarthatósággal kapcsolatos publicisztikák közlésében.

Az elismeréshez minden díjazottnak gratulálunk!

Forrás: origo.hu

Fotók: Szabó Gábor – origo.hu

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.