Adventi naptár – Idén legyen zöld a karácsony!

Adventi naptár – Idén legyen zöld a karácsony!

Elérkeztünk az év legszebb szezonjához, amely minden varázsával együtt sem mondható környezetbarátnak. Pedig nem sokon múlik, hogy az legyen!

Az ünnepi készülődés és maga a karácsony a csúcsfogyasztás időszaka, és nem csupán amiatt, amit megeszünk, hanem amiatt is, amit megveszünk, ahogyan és amiben megvesszük: a hulladéktermelés megsokszorozódik, a káros anyag-kibocsátás többlet millió tonnákban mérhető világszerte. Ideje, hogy nagyító alá tegyük fogyasztási és ünneplési szokásainkat, és megnézzük, mi hogyan segíthetjük elő a változást. A cél, hogy a körforgásos gazdaság váltsa fel a gyakorlatban lévő lineáris gazdaságot, és átalakítsuk az erőforrások felhasználásának rendszerét úgy, hogy a termékek előállítása helyett a csökkentés, újrahasználat és újrahasznosítás érvényesüljön. Ez az, ami mind a környezetre, mind a gazdaságra nézve fenntartható, és amiben nekünk, egyéneknek is hatalmas szerepünk van.

Adventi naptárunkkal ezt a változást szeretnénk előmozdítani. Ablakaink olyan hasznos tanácsokat és tippeket rejtenek, amelyek kis odafigyeléssel könnyedén beépíthetők és szokássá alakíthatók anélkül, hogy bármit elvennének a karácsonyi varázsból. A fa, amit állítunk, az étel, amit megeszünk, az ajándék, amit adunk apró kis változtatásokkal mind-mind fenntarthatóvá tehető – nyisd velünk az ablakokat, és nézzük, hogyan! 

Legyen a karácsony a bolygó számára is ünnep! 

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.