A végtelenségig használjuk, vagy tényleg csak egyszer?

A végtelenségig használjuk, vagy tényleg csak egyszer?

A műanyag a modern élet elengedhetetlen része, de nem használhatjuk a végtelenségig őket. Az egyszer használatos műanyagok nem véletlenül kapták ezt a nevet, csökkentsük a minimálisra a használatukat.  

2021. júliusa óta Magyarországon is betiltották az egyszer használatos műanyagok egy részét, és ez nagymértékben hozzájárult a műanyaghulladék és a környezetszennyezés csökkentéséhez, de különösen jó hatással van az emberi egészségre is.  

Saját érdekünkben tiltólistás a műanyagból készült fültisztító, szívószál és a műanyag evőeszközök, tányérok sokasága. Fontos tudni, hogy a tiltás nem ellenünk, hanem értünk van! 

A legtöbb, amit tehetsz, és tegyél is meg minden vásárlásnál, hogy átgondolod, mit használsz. A legkisebb lépés is óriási változást indíthat el a jövőre nézve.

további cikkek

Sikeresen zajlott Egerben az Európai Hulladékcsökkentési Hét, amelyet a Heves Vármegyei Kormányhivatal szervezett. hírek
Példaértékű összefogás a Semmelweis Egyetem Napköziotthonos Óvodában hírek
Az INNOMATIK Megoldástechnika Kft. folyamatosan elkötelezett a fenntarthatóság iránt, és olyan kreatív megoldásokat kínál, amelyek csökkentik a környezeti terhelést. Most bemutatjuk, hogyan hozza létre a cég a mindennapi működésében az innovációt és a környezettudatosságot. hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.