A Trash Tales lett a legjobb az OHÜ filmpályázatán

A Trash Tales lett a legjobb az OHÜ filmpályázatán

OHU_filmpalyazat_nyertesSári Szilveszter, Szabó Dániel és Tar Csaba munkája kapta a Q-Kamera Díj első helyezését. A filmben egy szerelmes kólás dobozt követnek egészen a szelektív gyűjtőig az alkotók, akiket a pécsi egyetemen kovácsolt egy csapattá az élet.

I. helyezett:

Az OHÜ filmpályázatán még három alkotást díjaztak. A második helyezett Barbalics Máté és Polhodzik Ádám Elföldelve című munkája lett, amely egy „bűnügyi film” illegális szemétlerakókról. A harmadik helyezést pedig Metz Ádám és Somogyi Zoltán Re-Design című kisfilmje érte el, amelyben gördeszkák, műanyag és gumi hulladék, valamint kerékpáralkatrészek „nyernek új értelmet”. Különdíjat Kovács Mátyás kapott. A fiatal filmes még nincs 15 éves, és teljesen egyedül fogta össze és készítette el a saját pályamunkáját a szelektív hulladékgyűjtésről és újrahasznosításról.

A hulladékok keletkezését, gyűjtését, hasznosítását, a környezetszennyezés és a jellemző emberi magatartást összességében rendkívül kreatív, időnként kifejezetten extrém módon dolgozták fel a fiatal filmesek.

Az OHÜ pályázatára 18 pályaművet adtak be a filmkészítők, akik közül 8 jutott be a második fordulóba. Azokról a neves szakemberekből álló zsűri döntött, amelynek tagjai Kőrösi Zoltán író, film-forgatókönyvíró, dramaturg, Novák Péter színész, műsorvezető, zeneszerző, Vadon János műsorvezető, médiaszemélyiség, Vészi János filmrendező és dr. Wégner Krisztina, az OHÜ Koordinációs Főosztályának főosztályvezetője.

A zsűritagoknak többek között olyan szempontok alapján kellett mérlegelniük, mint a pályamű minősége, eredetisége, kreativitása, szemléletformáló képessége, a médiaeszköz hatékonysága, technikai kivitelezés, a sorozatkoncepció megvalósíthatósága és a szerzők nyitottsága, elkötelezettsége a téma iránt.

A Q-Kamera Díjjal az oklevél mellé az első helyezett 150.000 Ft, a második helyezett 100.000 Ft, míg a harmadik helyezett 50.000 Ft értékű jutalomban részesült. Emellett a legrátermettebb résztvevőknek a zsűri felajánlotta a sorozat elkészítésében való közreműködést.

Munkájukhoz ezúton is további sok sikert kívánunk! 🙂

II. helyezett:

III. helyezett:

Különdíj:

további cikkek

Nekünk pár másodperc, a környezetnek akár ezer év: Hogyan lesz a hulladékból szemét? hírek
Ismét indul a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akció hírek
Európai Hulladékcsökkentési Hét 2023: Itt vannak az eredmények! hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.