A környezet védelme

A környezet védelme

18-mahmoud-barkhordari-iran-too-much-waste
Környezetvédelem… kár, hogy meg kellett alkotni ezt a szót és időről időre meg kell szervezni magát A környezetvédelmet. Mert a környezetvédelem nem program kell, hogy legyen, hanem normális működés élő és élettelen között. Környezetvédelem, ha a levegő tisztasága érdekében az ipari kéményre szűrőket szerelnek és előírásszerűen cserélik, ha nem halásztatjuk le a végtelenségig a tengeri halakat, vagy ha programot szervezünk az iskolásoknak arról, mit kell tenniük a jövőjük érdekében, például hogyan újíthatják fel a bútorokat ahelyett, hogy gondolkodás nélkül szemétre hajítanák.

Furcsa, hogy ez mind egy fogalom körébe tartozik. De nem ez maga a normális élet? A természeti népeket még nem kellett környezetvédelemre tanítani, de még nagyapáink is jól tudták, hogy ami ma elfogy, az holnap nem lesz. Ezért vigyázni kell rá. A hagyományos és a megújuló dolgoknak pedig helyük van a modern világban is, ahogy a kókuszrost kiváló cipőtalp lehet és még menő is:

Környezet mindenhol van, csak óvó szándék és erős kéz is legyen mindenütt!

***

Ha van saját ötleted, praktikád a hulladékok mennyiségének csökkentésére, a szelektív gyűjtés népszerűsítésére, csatlakozz az Európai Hulladékcsökkentési Héthez!
Regisztrálj november 6-ig. Részletekről bővebben itt olvashatsz.

***

A sorozat támogatója: Karakter Kommunikációs Iroda, www.zoldbicikli.hu

karakter_logozoldbicikli_logo

Kép forrása: Mahmoud Barkhordari – Irán – Too Much Waste Karikatúra Pályázat

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.