A csomagolásokból termeljük a legtöbb hulladékot

A csomagolásokból termeljük a legtöbb hulladékot

A DS Smith a csomagolástechnika egyik legnagyobb multinacionális vállalata. Termékkínálatával, amely a szállítási csomagolástól kezdve a fogyasztói csomagoláson és display-eken, promóciós csomagoláson, valamint egyedi védőcsomagolásokon át egészen az ipari csomagolásokig szinte mindent magában foglal folyamatosan jelen van mindennapi életünkben. 

A cég több mint 17 milliárd karton dobozt gyártott a 2019/20-as üzleti évben, ugyanakkor évi 6 millió tonna hullámkarton és papír újrahasznosítással Európa legnagyobb karton- és papír- újrafeldolgozója, egyben nettó pozitív újrahasznosító.

A vállalat „A jelenben a jövőért” elnevezésű új fenntarthatósági stratégiájában vállalja, hogy 2023-ra 100 százalékban újrahasznosítható vagy újra használható csomagolásokat fog gyártani. Emellett törekszik arra, hogy 2030-tól az összes csomagolási megoldása újra legyen hasznosítva vagy újra fel legyen használva.

A természeti erőforrások megóvása az alapanyagok hatékonyabb felhasználásával – 2025-re a vállalat által újonnan kidolgozott valamennyi csomagolási megoldás az ellátási láncokra optimalizált rost felhasználással fog készülni és törekszik arra, hogy 2030-ra a vállalat által gyártott minden csomagolás esetében megtörténjen az anyagfelhasználás optimalizálása.

A hulladék és a környezetszennyezés csökkentése körforgásos rendszerbe illeszthető megoldások révén – 2025-re 1 milliárd darab „nemkívánatos műanyagot” távolít el a szupermarketek polcairól, 250 ezer teherautót vesz le az utakról és partnereivel együttműködve megoldást keres a „nehezen újrahasznosítható” csomagolások kezelésére. Törekszik arra, hogy 2030-ra a csomagolási megoldások és az újrahasznosítás révén lehetővé tegye a körforgásos gazdaság szerinti működés elmélyítését, ennek részeként a nemkívánatos műanyagok lecserélését, elősegítse partnerei szén-dioxid kibocsátásának csökkentését és a keletkező csomagolási hulladékok kiküszöbölését.

Szemléletformálás a körforgásos gazdaságra való átállás elősegítése érdekében – 2025-ig minden munkatársával ismerteti a körforgásos gazdaság szerinti működés jelentőségét, valamint 2030-ig társadalmi szerepvállalása révén további 5 millió embert kíván megszólítani a körforgásos gazdaság és életmód fontosságának ismertetése céljából.

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.