A vendéglátási, turisztikai és kereskedelmi ágazatok számára is bemutattuk az Európai Hulladékcsökkentési Hét célját és magyarországi programsorozatát
Dr. Boros Anita az ágazatért felelős államtitkár kiemelte, hogy a kereskedelem, a turizmus, a vendéglátás mind olyan területek, amelyek embercsoportok, nemzetek közötti kapcsolati hálók megerősítését szolgálják. Átsegítenek kulturális szakadékokon, hidat építenek különböző nézőpontok között.
Napjainkban egyre elterjedtebb az ökoturizmus, a fenntartható vendéglátás és kereskedelem: ezeknek a gazdaság számára is fontos területeknek a fejlődése nagyon fontos mindannyiunk számára, azonban figyelemmel kell lennünk a környezetet és a helyi lakosság jólétének a megőrzésére is.
A környezettudatos utazó, vásárló, fogyasztó valamint az őket kiszolgáló vállalkozásaink, szakembereink nagyon fontos partnereink a racionális hulladéktermelés, az élelmiszerpazarlás és a hulladék mennyiségének csökkentésében.
Az étel az élet alapja, ahogy a friss levegő és a tiszta környezet is az. Köszönjük a vendéglátóipari, a turisztikai és a kereskedelmi egységeknek, azt, hogy kreatív ötleteikkel, akcióikkal segítenek mindezt tudatosítani.
Dr. Boros Anita elmondta, hogy a regisztrációs időszak végéig, november 13-ig várjuk az olyan vállalkozások jelentkezését, akik programjavaslataikkal, akcióterveikkel az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében be szeretnék mutatni, hogy vállalkozási tevékenységük, termelési folyamataik megszervezése során hogyan figyelnek a környezettudatosságra, a környezeti nevelésre, a pazarlás mellőzésére, a hulladék mennyiségének csökkentésére, újrahasznosítására, újrahasználatára.
Amennyiben megvalósítandó ötletük van, kérjük, regisztráljanak a hivatalos honlapon: www.hulladekcsokkentesihet2020.hu, illetve a https://ewwr.eu oldalon!