10 emelet magas villanykörtét “kapcsoltunk le” a Föld Órájára

10 emelet magas villanykörtét “kapcsoltunk le” a Föld Órájára

OHÜ villanykörte lekapcsolás Föld ÓrájaAzt világító ablakokból „rajzoltuk meg” az OHÜ Duna-parti székházának épületén, egészen pontosan annak Csepel felőli oldalán március 29-én, szombaton.

Nézd meg, milyen jól nézett ki a lekapcsolás! 🙂

Az 5. és 14. emelet között felkapcsolt világítást egyszerre, pontban a Föld Órája kezdetekor, fél 9-kor kapcsoltuk le. Ezzel a látványos és nem szokványos akcióval igyekeztünk felhívni mindenki figyelmét arra, hogy ne csak ebben az egy órában, hanem az év minden napján takarékosan bánjon a rendelkezésére álló erőforrásokkal.

Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) most először csatlakozott a Föld Órája kezdeményezéshez. Igyekszünk ugyanis megragadni minden lehetőséget a környezettudatos szemléletmód népszerűsítésére.

Föld Órája Budapest

Arra próbáltuk ráirányítani mindenki figyelmét, hogy a takarékoskodás közös érdekünk és nemcsak a villamosenergia-fogyasztással, hanem más környezeti erőforrásaink kiaknázásával is óvatosan kell bánnunk Földünk megóvása érdekében.

Sok kicsi sokra megy

Már azzal is sok energiát takaríthatunk meg hosszú távon, ha például a számítógéppel együtt a monitort is kikapcsoljuk, hiszen a készenléti állapot is fogyaszt. Hasonló eredménnyel jár, ha kihúzzuk a konnektorból a telefontöltőket és lekapcsoljuk az elosztókat, ha már nincs rájuk szükség, és leoltjuk a villanyt azokban a helyiségekben, amelyeket éppen nem használunk.

Rekordsötét volt az idei Föld Óráján

Soha annyian nem csatlakoztak még a Természetvédelmi Világalap (WWF) kezdeményezéséhez, mint idén: 162 ország több mint 7000 városa vett részt az akcióban. Magyarországon 3319 lakos, 73 település és 272 intézmény, vállalat regisztrált az eseményre.

Budapesten amellett, hogy elsötétültek a főváros nevezetességei, mint a vár, a Parlament és például a hidak, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér egyik futópályáját is lezárták egy órára.

FH60_Layers1_gif

Budapest fényeinek lekapcsolása Föld Órája

Fotók: Kiss Balázs

további cikkek

TeSzedd! – Az emberek egyre nagyobb tudatossággal viszonyulnak a környezetükhöz hírek
Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció: Az együttműködés sikere a tiszta környezetért hírek
Környezettudatosság 2.0: 5 új tipp a környezettudatos mindennapokhoz hírek
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.