Zöldlista – Kevesebb csomagolóanyaggal is óvd a környezeted!

Zöldlista – Kevesebb csomagolóanyaggal is óvd a környezeted!

2013. december 18.

Műanyag szennyezés óceánEmberi szeméttel küzdő állatok – összeszorul a szívünk egy-egy ilyen kép láttán. Pláne, ha ez után rögtön arra gondolunk, hogy ehhez mi is hozzájárulunk.

Hogyan legyél környezettudatos vásárló? Segítenek a Zöldlista hoszteszei december 14-én és 21-én az akcióban résztvevő Tesco áruházakban!

Az ember hajlamos arra, hogy homokba dugja a fejét. Inkább nem vesz tudomást arról, hogy a dolgaival mit okoz, legyen szó az élete bármely részéről. Igaz ez a környezetünk szennyezésére is, annak ellenére, hogy a felelősségünk a témában nem kisebb attól, hogy nem foglalkozunk vele.

Pedig nemcsak a környezetünket, hanem magunkat is megóvnánk sok-sok negatívumtól, ha legalább apró változtatásokat belevinnénk a mindennapjainkba. Ilyen jótékony lépés például, ha kevésbé csomagolt terméket vásárolunk. Válasszunk utántöltőket, amelyek csomagolása jellemzően kisebb méretű és kevesebb, mint a nem utántöltő termékeké.

Túl sok csomagolóanyag ZöldlistaAz előre csomagolt vákuumfóliás, védőgázas felvágott helyett szemezgessünk a csemegepult kínálatából. Az ott lévő árukat ugyanis jellemzően csak papírba csomagolják, és ez inkább környezetbarát megoldás, mint a műanyag csomagolás. Utóbbi ugyanis – belátható időn belül – nem bomlik le, és anyagában sem hasznosítható, legfeljebb elégethetik, hogy energiát nyerjenek belőle, de ennek környezetbarát mivoltáról megoszlanak a vélemények.

Az ehhez hasonló megoldások nemcsak a környezetünket óvják, hanem időt, energiát és pénzt is megtakarítanak nekünk.

Zöldlista logóHa a szándék már megvan, a kreativitásunk kibontakoztatásában segítséget kapunk a Zöldlista – vásárló program keretében az ország 30 Tesco áruházában december 14-én és 21-én.

Bővebb információ az akcióról a www.szelektalok.hu/zoldlista oldalon olvasható!

 

Kép: plasticfreegsu.tumblr.com

további cikkek

Ők az „Álmodd meg Te az Európai Hulladékcsökkentési Hét legjobb magyar akciószervezőinek járó díjat” 2021. január 12. Hulladékcsökkentési hét
A “Hasznosítsunk újra, használjunk többször!” fotó pályázat nyerteseit Dr. Boros Anita jelentette be 2021. január 12. Hulladékcsökkentési hét
Kihirdetésre kerültek a “Fiatalokkal a fenntarthatóságért!” poszter pályázat nyertesei 2021. január 07. Hulladékcsökkentési hét
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.