Vigyázz! Kész! Teszedd! Május 9-11-én!

Vigyázz! Kész! Teszedd! Május 9-11-én!

2014. február 11.

Dr. Illés Zoltán - TeSzedd! sajtótájékoztatóElkezdődött a visszaszámlálás! Idén május 9-11. között lesz a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció. A kezdeményezés ebben az évben „nemzetközi porondon” is bemutatkozik. Az országos szemétgyűjtési akcióra mindenkit várunk, akit zavar az erdőkben, parkokban, játszótereken, vagy egyszerűen az utcán eldobált szemét, és tenni is akar ellene!

Javában zajlanak már az előkészületek, a TeSzedd!-et a Vidékfejlesztési Minisztérium megbízásából idén is az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ) szervezi. A háromnapos eseménnyel – amely a negyedik ilyen akció lesz – hazánk csatlakozik az Európai Bizottság EWWR LIFE+ programjához. A nagy közös európai szemétszedés, a „Let’s Clean Up Europe!” május 10-én lesz Európa 28 országában egyszerre.

teszedd sajtotaj_140211A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció keretében március 5-től várjuk azok jelentkezését, akik helyi koordinátorként találkozási pontot szerveznének, ezzel együtt csoportot (minimum 10 fő) regisztrálnának.

Egyénileg regisztrálni és az egyes találkozási pontokhoz csatlakozni április elejétől lehet. Erről pontos tájékoztatást később adunk. A jelentkezés az akcióban való részvételre mindkét esetben az interneten keresztül történik. A regisztráció május 2-án zárul.

A szemétgyűjtéshez szükséges eszközöket – gumikesztyűket, zsákokat stb. – az OHÜ biztosítja és juttatja el az egyes találkozási pontok helyi koordinátoraihoz. Szintén mi gondoskodunk az önkéntesek által az akció keretében összegyűjtött szemét elszállításáról.

További részletekkel később „jelentkezünk”, addig is gondold át, hol van a környezetedben a legtöbb szemét, amit jó lenne eltüntetni!

Fényképek: Botár Gergely

további cikkek

Ők az „Álmodd meg Te az Európai Hulladékcsökkentési Hét legjobb magyar akciószervezőinek járó díjat” 2021. január 12. Hulladékcsökkentési hét
A “Hasznosítsunk újra, használjunk többször!” fotó pályázat nyerteseit Dr. Boros Anita jelentette be 2021. január 12. Hulladékcsökkentési hét
Kihirdetésre kerültek a “Fiatalokkal a fenntarthatóságért!” poszter pályázat nyertesei 2021. január 07. Hulladékcsökkentési hét
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.