Ünnepi receptek – Pestós csirkemellrolád, egészben sült zeller pirítva, almás zellersaláta

Ünnepi receptek – Pestós csirkemellrolád, egészben sült zeller pirítva, almás zellersaláta

2020. december 22.

Hozzávalók 4 főre

  • Csirkecomb filé 4 db
  • Pesztó 5 dkg
  • Só, frissen őrölt bors
  • Zeller 0,4 kg (egy közepes db)
  • Angol zeller 4-5 szál
  • Zöldalma 2 db
  • Citrom 1 db leve
  • Petrezselyem 1 csokor
  • Olivaolaj 3 evőkanál

A csirkecombokat fólián, keresztük kicsit klopfoljuk ki, majd sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát. Fektessük egy fóliára, majd kenjük meg a belső felét a pesztóval. A fólia segítségével szorosan tekerjük fel, csomózzuk el a két végét. Tekerjük még fóliába, majd egy lábosban, kb.70 fokos vízben „gőzöljük” 20 percet. Tegyük félre tálalásig.

Az angol zellert és zöldalmát vágjuk fel vékony szeletekre. Keverjük el a citrom levével, az olivaolajjal és a durvára vágott petrezselyemmel., ha szeretnénk sózzuk meg kicsit.

A zellereket alaposan mossuk meg, majd locsoljuk meg kevés oliva olajjal, sózzuk, borsozzuk, alaposan dörzsöljük be, majd csomagoljuk alufóliába. 160 fokra előmelegített sütőben süssük, amíg alaposan meg nem puhul. Ez akár 2-3 órát is igénybe vehet, így érdemes többet készíteni, később azt használhatjuk salátának, pürének, levesbe, köretnek.

A kész zellereket hámozzuk meg, majd vágjuk fel, ahogy szeretnénk, ha akarjuk cikkekre, vagy akár szeletekre is.

Egy serpenyőben hevítsünk kevés olivaolajat és pirítsuk körbe a húsroládokat és a zellert is. 

Tálaljuk a zelleres salátánkkal.

további cikkek

Ők az „Álmodd meg Te az Európai Hulladékcsökkentési Hét legjobb magyar akciószervezőinek járó díjat” 2021. január 12. Hulladékcsökkentési hét
A “Hasznosítsunk újra, használjunk többször!” fotó pályázat nyerteseit Dr. Boros Anita jelentette be 2021. január 12. Hulladékcsökkentési hét
Kihirdetésre kerültek a “Fiatalokkal a fenntarthatóságért!” poszter pályázat nyertesei 2021. január 07. Hulladékcsökkentési hét
Köszönjük
Hírlevelünk már úton.